Du er her:

Tilgængelighed til kommunens hjemmeside

Tilgængelighed til kommunens hjemmeside har stor betydning for, om personer med handicap kan benytte hjemmesiden, heriblandt personer med handicap, der bruger kompenserende hjælpemidler.

Hvad kan I gøre?

DH’s lokalafdelinger kan arbejde for at få fokus på tilgængelighed til hjemmesider i kommunen bl.a. ved, at der bliver stillet krav om tilgængelighed, når der skal laves ny hjemmeside.

Problemstillingen:

Mange kommunale hjemmesider lever ikke op til de internationale krav om tilgængelighed og kan derfor ikke bruges af alle heriblandt personer, der bruger kompenserende hjælpemidler.

Aktiviteter

Anbefal kommunen at få lavet en tilgængelighedstest af den nuværende hjemmeside for at få et overblik over tilgængeligheden på hjemmesiden.

Få kommunen til at skrive krav om tilgængelighed til hjemmesider ind i kommunens indkøbs- udbudspolitik, kommunikationspolitik alt efter kommunens organisering. Få hjælp til dette ved at bruge Digitaliseringsstyrelsens 10 gode råd om indkøb af hjemmesider - se de gode råd på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside.

Henvis til undersøgelsen af tilgængelighed lavet af webbureauet Shift. Undersøgelsen viste, at ingen af kommunerne på daværende tidspunkt levede op til tilgængelighedskravene. Se mere om undersøgelsen på Shifts hjemmeside

Baggrund

Politisk aftale

Kommunerne har siden 2008 været forpligtet til at overholde den internationale standard for tilgængelighed til hjemmesider. Desuden er en ny lov om tilgængelighed til offentlige hjemmesider på vej, lov om tilgængelighed til offentlige myndigheders websteder og mobilapplikationer. Den træder i kraft

Det betyder, at alle offentlige myndigheder skal overholde den international standard for tilgængelighed, WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) på niveau AA, når de indkøber, udvikler og drifter deres hjemmeside.