Søg

Om DH-afdelingen

DH-afdelingen er det fælles handicappolitiske samlingspunkt i kommunen for DH’s 36 medlemsorganisationer. Formålet med DH-afdelingen er at formidle samarbejdet mellem DH's medlemsorganisationer på kommunalt plan og søge at fremme fælles interesser.

Hvad er DH afdelingens kerneopgaver?

DH arbejder med udgangspunkt i FN’s handicapkonvention for det fuldt inkluderende samfund, hvor personer med handicap på lige fod med alle andre medborgere har retten til fuld og lige deltagelse i samfundslivet.

DH er partipolitisk uafhængig og arbejder fra centralt hold med politisk interessevaretagelse på landsplan. DH afdelingerne arbejder med politisk interessevaretagelse på lokalt plan i den enkelte kommune, hvor politik og lovgivning føres ud i livet af lokalpolitikere og kommunale embedsmænd.

Nedenstående beskriver DH-afdelingens kerneopgaver. Listen er således ikke udtømmende, men rummer de væsentligste funktioner for DH-afdelingen.

Kerneopgaver for DH afdelingen

Centralt for DH-afdelingens virke er at opnå politisk indflydelse til gavn for mennesker med handicap. DH-afdelingens kerneopgaver er således: 

Politisk indflydelse

  • Søge indflydelse på de politiske beslutninger i kommunen, som vedrører handicapområdet
  • Skabe en god og kontinuerlig kontakt til kommunalpolitikere og kommunens embedsmænd

Udpege repræsentanter

  • Udpege repræsentanter til Handicaprådet (og evt. andre organer) og sikre en god dialog mellem DH-afdelingen og de udpegede repræsentanter
  • DH-afdelingen skal i tæt samarbejde med repræsentanter i Handicaprådet fungere som anerkendte og respekterede videnspersoner inden for handicapområdet

Organisatoriske rammer

  • Tilknytte lokale medlemsorganisationer til DH-afdelingen med henblik på en bred repræsentation af forskellige typer af handicap
  • Skabe optimale rammer internt i afdelingen for en anerkendende kultur med fokus på at udnytte hinandens forskellige kompetencer, viden og ressourcer.

DH afdelingen tager sig ikke af enkeltsager eller rådgiver enkeltpersoner. Dette sker i den pågældende medlemsorganisation. 

Kontakt

Mette Søndergaard i Handicaporganisationernes Hus

Mette Søndergaard Pedersen

Organisations- og udviklingskonsulent
21 71 68 43

Afdelinger med Mette som primær konsulent: 

Afdelinger i Region Syddanmark (minus Fyn) 
Afdelinger i Region Sjælland
Afdelinger i Region Hovedstaden (minus Nordsjælland) - (Albertslund, Ballerup, Bornholm, Brøndby, København, Dragør, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Tårnby og Vallensbæk)

Rasmus Bach Andresen

Rasmus Bach Andresen

Organisations- og udviklingskonsulent
42 47 52 61

Afdelinger med Rasmus som primær konsulent: 

Afdelinger på Fyn 
Afdelinger i Region Nordjylland
Afdelinger i Region Midtjylland
Afdelinger i Nordsjælland (Allerød, Egedal, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød, Hørsholm og Rudersdal)