Du er her:

Kulturinstitutioner med ledsagerordning

Gratis medtagelse af ledsager til kulturelle engagementer 

Ledsagekortet giver dig mulighed for flere steder at medtage din ledsager gratis. Dette gælder på en række kulturinstitutioner som fx teatre og museer, til kulturelle arrangementer, i forlystelsesparker og zoologiske haver.

Tryk her for at se listen over de steder vi er bekendte med, at ledsagekortet kan benyttes

Rabat på offentlig transport til indehaver af ledsagekortet og ledsager

Ledsagekortet giver personer, der er fyldt 13 år rabat på alle bus- og togrejser hos selskaber, der udfører offentlig servicetrafik. Både indehaver af ledsagekortet og en eventuel ledsager rejser på hver sin børnebillet. Ordningen gælder kun ved køb af en enkeltbillet til børnetakst. Rabatten opnås derfor ikke ved køb af klippekort eller månedskort. Det er dog muligt at få et Handicap Rejsekort, hvor der ydes rabat, hvis man rejser uden for myldretiden. Du kan bestille det og læse mere om det på www.rejsekort.dk. 

Rabatten opnås ved rejse med et af følgende selskaber: NT, Midttrafik, Sydtrafik, FynBus, Movia, Bat, Arriva-tog, Abildschou linje 888, alle lokalbusser, DSB S-tog, DSB Ørresund og Metroselskabet.

Du har ved rejse med ovenstående selskaber mulighed for at benytte togoperatørernes Handicapservice, hvor du bl.a. kan få hjælp til ind- og udstigning.

Tryk her for at læse mere om togoperatørens Handicapservice

Klage

Ønsker du at klage over et eventuelt afslag på ledsagekort, skal klagen sendes til følgende adresse og  mærk kuverten ”Klagenævnet”:

Danske Handicaporganisationer

Blekinge Boulevard 2.

2630 Taastrup

Herefter vil en uvildig instans behandle klagen.