Du er her:

Ofte stillede spørgsmål

Giver ledsagekortet rabat på lokale rejser med bus og tog?

Pr. 1. august 2011 er ordningen udvidet, således at der kan opnås rabat på alle bus- og togrejser hos selskaber, der udfører offentlig service trafik. Det drejer sig om NT, Midttrafik, Sydtrafik, FynBus, Movia, Bat, Arriva-tog, DSB, alle lokalbaner, DSB S-tog, DSBFirst og Metroselskabet.

Både indehaver af ledsagekortet og en evt. ledsager rejser på børnebillet. Ordningen gælder kun ved køb af en enkeltbillet til børnetakst. Du kan altså ikke opnå rabat, hvis du benytter klippekort eller månedskort. 

Kan ledsagekortets rabat kombineres med andre rabatordninger ved togrejser?

Nej. Ledsagekortet giver ret til at rejse på en børnebillet. Køber du i forvejen f.eks. en pensionistbillet, så får du ikke yderligere rabat.

Bliver kortet udstedt til en specifik ledsager?

Nej. Kortet bliver udstedt til den, der har behov for ledsagelse, og denne person kan selv vælge, hvem der skal være ledsager.

Hvor gammel skal en ledsager være?

Der er ikke nogen regel om, at man skal have en vis alder, for at kunne være ledsager. Det kommer an på, hvorvidt ledsageren er parat til at tage det ansvar, der følger med opgaven. 

Hvor kan man bruge kortet ud over ved køb af togbillet?

Du kan se en liste over de steder, vi har kendskab til, på http://www.handicap.dk/brugerservice/ledsagerkort/kulturinstitutioner-med-ledsagerordning 

Hvordan fornyer jeg mit ledsagekort?

Hvis du har et af de gamle DSB ledsagerkort eller et Børneledsagerkort, kan de ikke længere fornyes. Du skal søge om et af de nye ledsagekort i stedet for. Alle skal søge forfra. Dvs. at der skal indsendes ny dokumentation for handicap og behov for ledsager.

Hvis du har et af de nye ledsagekort, skal du også søge om at få et nyt. Hvis der er en stjerne (*) efter udløbsdatoen, skal du blot sende en mail til service@handicap.dk og oplyse dit kortnummer eller indsende et kort skema, hvor du anmoder om et nyt ledsagekort. Hvis der ikke er en stjerne, skal du udfylde et nyt ansøgningsskema, hvor du igen skal medsende dokumentation for handicap og behov for ledsagekort.