Du er her:

Nyheder og anden info i Brugerservice

HUSK ! Pr. 1. januar 2017 kan vi ikke længere modtage betaling pr. check. 

 

Nu behøver du ikke parkeringskortet på din egen private p-plads 

Der er blevet vedtaget en tilføjelse til bekendtgørelsen om brugen af handicap parkeringskortet. Hvis du har fået oprettet din egen handicapparkeringsplads med din bils registreringsnummer ved dit hjem eller arbejde, er det er nu ikke længere nødvendigt at anbringe handicap parkeringskortet i forruden. Det gælder dog kun hvis parkeringspladsen er på offentlig vej. Hvis parkeringspladsen er oprettet på et privat område (f.eks. et boligselskabs parkeringsplads), så gælder de regler, der er fastsat af boligselskabet eller det private parkeringsfirma, der måtte have kontrollen på området. /1. maj 2015

 

Handicap Rejsekort 

Læs her om det nye Handicap Rejsekort:

http://www.nordjyllandstrafikselskab.dk/default.aspx?m=2&i=750

Handicap-Rejsekortet skal man søge gennem DSB. 

Klik her for at læse mere om kortet 

Det er endnu ikke muligt at udfylde ansøgningsskema til parkeringskort og BroBizz elektronisk, inden du printer det ud. Se mere under skemaer.

Pr. 1. juli 2011 er det gamle blå invalideskilt med teksten "Invalidevogn" ikke mere gyldigt. Fremover vil kun det personlige parkeringskort kunne anvendes til parkering på de afmærkede handicappladser. Tryk her for at læse mere om parkeringskort 

 

Den første september 2012 blev det nye ledsagekort lanceret.

Det nye ledsagekort kan bruges fuldstændig som det gamle. Der er sørget for en smidig overgang, hvor man skifter kortene løbende. Det betyder, at Børneledsagerkort og DSB ledsagerkort stadig gælder, men fornys ved udløb til de nye kort - dog skal børneledsagerkort, der har udløb efter 1. september 2014 udskiftes med det nye kort senest denne dato. Det nye ledsagekort ligner et kreditkort og udstedes som hidtil af DH’s Brugerservice. Prisen er 200 kr., og kortet skal fornys hvert 3. år.

Selvom du har haft et ledsagekort tidligere, skal du søge på ny med ny dokumentation for handicap.

Mistet ledsagekort

Skulle du være uheldig at miste dit nye ledsagekort, skal du blot sende en mail på service@handicap.dk  og vi vil herefter sende et girokort, så du kan betale for et nyt. (200 kr.) Vi vil efterfølgende sende et nyt ledsagekort til dig.

Mister du det gamle ledsagekort (blåt omslag) skal du indsende en ny ansøgning. (vi frabeder os, at du vedlægger foto og betaling, da vi ønsker at behandle sagen først.

Trehjulede cykler med toget

Det er nu muligt at få en trehjulet cykel (Christiniacykel eller lign.) med toget. For at kunne tage den med, skal man have et ledsagekort og have påklistret et handicapsymbol på cyklen. Handicapsymbolet skal købes hos os for kr. 25,-. Derudover skal man selv være i stand til at kunne tage cyklen med ind og ud af toget.

Læs mere om ledsagerkort ved at klikke her!