Du er her:

Dialogmøde

Arranger dialogmøde med lokale folketingskandidater

Dialogmødet er en dialog mellem kandidater og mennesker med handicap, hvor vi skal inspirere kandidaterne til, hvordan de kan være med til at skabe bedre muligheder for mennesker med handicap. Mødet tager udgangspunkt i, at mennesker med handicap og pårørende fortæller deres personlige historier, giver gode og dårlige eksempler og deler deres ideer til, hvordan mennesker med handicap bedre kan deltage, bidrage og leve et liv som alle andre i fremtiden.

Dialogmødet kan laves i to forskellige modeller. En model, hvor I inviterer en mindre gruppe kandidater til dialog med bestyrelsen i DH-afdelingen. Og en anden model, hvor I rekrutterer en bredere kreds af mennesker med handicap og pårørende til dialog med en kandidat fra hvert parti.

Her er en guide og materialer til, hvordan I kan forberede og afvikle et dialogmøde:

1) Find tid og sted

Fastlæg et tidspunkt og sted for dialogmødet. Det er fint at holde mødet både før og efter valget udskrives. For at sætte en god og konstruktiv ramme for mødet, kan I overveje at holde dialogmødet et sted i kommunen, hvor de gør en forskel for mennesker med handicap. Det kunne f.eks. være en institution eller en virksomhed.

2) Bestil materialepakke til dialogmødet fra DH’s sekretariat

Ved at skrive til vn@handicap.dk kan I få tilsendt dialogduge til at facilitere mødet og plakater til at udsmykke stedet. En dialogdug er en grafisk fremstilling af dagsordenen, hvor man kan notere pointer og konklusioner. Du kan se dialogdugen og plakater ude i højre side.

3) Inviter lokale folketingskandidater

Her er skabelon til mail. Sørg for at invitere nogen fra både den røde og blå side. I kan invitere nogen, I allerede kender eller finde kontaktoplysninger på kandidater fra de forskellige partier her.

4) Rekrutter mennesker med handicap og pårørende

I kan vælge at invitere bestyrelsen til dialogmødet eller rekruttere bredere. For at rekruttere bredere kan I skrive til medlemsorganisationerne med opfordring om, at de inviterer deres medlemmer. Her er skabelon til mail. Det er en rigtig god idé at bekræfte deltagernes tilmeldinger ved at sende dem en mail nogle dage før dialogmødet.

5) Kontakt lokalpressen

Inviter lokalavisen til at dække dialogmødet. Hvis I vælger at holde dialogmødet på en af kommunens institutioner eller en virksomhed kan det give mulighed for nogle gode billeder. Skriv til pressen et par dage før dialogmødet og følg gerne op på telefon. Her er skabelon til pressemeddelelse.

6) Lav praktiske forberedelser

Hvis I gerne vil servere mad og/eller drikkevarer til dialogmødet, skal I bestille det nogle dage før arrangementet.
Udover materialerne i pakken fra DH’s sekretariat, skal I bruge kuglepenne eller tusser til at skrive med samt tape eller hæftemasse til at sætte plakater op.

7) Forbered jer til programmet

Her er skabelon til drejebogen for dialogmødet og forslag til velkomsttale. Hvis I bliver flere end fem deltagere til dialogmødet er det en fordel at dele sig op i mindre grupper ved forskellige borde. Til hvert bord skal I finde en bordformand fra bestyrelsen, som vil lede dialogen.

8) Opfølgning

Efter et vellykket dialogmøde kan I med fordel sende en opfølgningsmail til kandidaterne for at sige tak fordi de tog sig tid til at komme og opfordre dem til at følge DH’s arbejde fremadrettet.

For at vi kan holde et fælles overblik over, hvilke kandidater vi i DH har været i dialog med, vil sekretariatet meget gerne have tilsendt navne på de kandidater, der har deltaget i jeres dialogmøde på mail til vn@handicap.dk.

 

Rigtig god fornøjelse!

            Materialer

 

     

 

     

 

     

 

     

                                   

Her kan I se dialogdugen og plakater, som I kan bruge til dialogmøderne.