Du er her:

DH's mentorordning

DH’s mentorordning – et tilbud til dig som ny formand

DH’s mentorordning er en form for følordning, hvor du som ny DH-formand kan få tildelt en mentor som kan hjælpe dig gennem den første tid som ny formand.

Mentor er ikke en lærer, men kan hjælpe dig ved f.eks.:
- At udveksle erfaringer
- At snakke om tingene
- At udfordre dig
- At give opmuntring og anerkendelse
- At give råd og vejledning

En mentor er en uafhængig samtalepartner, som ikke er en del af din dagligdag. Det kan f.eks. være vanskeligt at gå fra at være menigt FU eller bestyrelsesmedlem i DH-afdelingen til at være formand. I det man bliver formand får man et ledelsesansvar overfor de øvrige medlemmer. Det kan derfor være rart at have en udenforstående at vende forskellige problematikker med.

Du kan tale med din mentor om dine udfordringer, refleksioner, tanker og dilemmaer i arbejdet som formand.
Du kan få sparring på helt konkrete problemstillinger i hverdagen, udforske og teste ideer, visioner, muligheder og løsninger. Mentor kan også være med til at afdække dine styrker og udviklingsområder. Og du kan få hjælp til at definere dine mål sammen med mentor og blive holdt fast på at nå dem.

En mentorrelation vil typisk vare omkring 1 år. Mentorprogrammet kan, hvis der er enighed om det, forlænges. Det forventes, at der aftales jævnlige samtaler mellem mentor og dig. Den første eller en af de første samtaler kan foregå ved et fysisk møde. De øvrige samtaler vil foregå enten over Skype eller telefonen.

Hvis du har interesse i at bruge mentorordningen eller høre mere om den kan du kontakte organisation- og udviklingskonsulent Mette Søndergaard Pedersen på e-mail: msp@handicap.dk eller telefon 21 71 68 43.