Du er her:

1500 meter-løber glæder sig til PL-debut

6. september 2016

Christoffer Vienberg er en af de yngste atleter i den danske PL-trup. Han håber på et godt resultat og spændende oplevelser ved sit første PL

For 21-årige Christoffer Vienberg bliver de Paralympiske Lege er en helt speciel oplevelse. Han har nemlig aldrig været til et PL før. Han ser frem imod legene med både spænding og nervøsitet.

”Det bliver en fantastisk oplevelse at konkurrere ved PL for første gang. Jeg glæder mig til at skulle løbe mod de bedste af de bedste. Og så endda foran så mange tilskuere. Det er jeg ikke vant til. Det bliver vildt at mærke suset og atmosfæren på stadion”, lyder det fra 1500 meter-løberen.

”Jeg bliver en lille smule nervøs, når jeg tænker på, hvor mange tilskuere der er på stadion, og hvor mange mennesker der ser med på TV derhjemme. For jeg vil jo gerne gøre det så godt som muligt. Der er virkelig meget på spil, for en medalje til PL er noget af det allerstørste, som man kan opnå som atlet”, siger Christoffer Vienberg.

Medaljechancerne i Rio

Selvom det er Christoffer Vienbergs første PL, så har han stærke ambitioner om at klare sig godt. Ved EM i juni blev det til en sølvmedalje på 1500 meter-distancen.

”I øjeblikket ligger jeg nr. 4 på verdensranglisten på 1500 meter. Min ambition er en placering i toppen, gerne inden for top-5”, siger Christoffer Vienberg.

Store oplevelser ved PL

1500 meter-løberens absolutte fokus er på sin egen disciplin, så er der også nogle andre oplevelser ved de Paralympiske Lege, som Christoffer Vienberg ser frem til.

”Uden for løbebanen glæder jeg mig til at skulle bo i den olympiske by, være sammen med de andre danske atleter og møde nogle nye mennesker. Derudover er der selvfølgelig også indmarchen til åbningsceremonien. Det bliver vildt”, siger han.

”Jeg glæder mig også til at følge med i længdespringskonkurrencerne ved PL. Danske Daniel Wagner slog verdensrekord i sin klasse til et stævne i foråret, og han bliver spændende at følge. Og så er der også tyske Markus Rehm, hvis spring på 8.40 m. fra VM i 2015 faktisk ville have været nok til at vinde OL-guld i Rio”, lyder det fra den danske atlet.

jh@handicap.dk