Du er her:

Nyhedsarkiv

Sundhedstjek på dagsordenen

28. december 2014

DEn 16. december 2014 var der afslutningskonference for Projekt Sundhedstjek. Konferencen blev lavet i samarbejde med 4 andre projekter i SATS-puljen om 'Øget lighed i det behandlende sundhedsvæsen' og samlede dermed en bred vifte af interessenter på sundhedsområdet. Der var stor interesse for, hvordan sundhedstjek for personer med sindslidelse eller udviklingshæmning kan bidrage til at øge ligheden i sundhed.

DH i foretræde vedr. beskæftiglesesreform

28. december 2014

DH var den 3. december 2014 i foretræde for folketingets beskæftigelsesudvalg, vedrørende reformen af beskæftigelsesindsatsen som forventes vedtaget inden jul. DH bad udvalget om at fjerne de foreslåede stramninger i sanktioner over for ledige fleksjobbere og om at sikre lige muligheder for efter- og videreuddannelse til ledige fleksjobbere på linje med andre ledige. Endelig vil DH have kommunerne til at samarbejde på tværs af kommunerne om handicapindsatsen.

Væk med barriererne i Europa: EU-kommissionen markerer den europæiske handicapdag

17. december 2014

Den 3. december er den europæiske handicapdag. EU-kommissionen markerer dagen ved at sætte fokus på, hvordan vi sammen kan bygge et Europa uden barrierer, "Building together a barrier-free Europe"

Personer med handicap skal prioriteres i beskæftigelsesindsatsen

17. december 2014

Beskæftigelsesindsatsen skal sikre at flere personer med handicap opnår beskæftigelse. Det skal prioriteres politisk, og ledige med handicap må derfor ikke forblive overset, når regeringens ekspertudvalg vedrørende beskæftigelsesindsatsen for ikke - arbejdsmarkedsparate kommer med sine anbefalinger til en ny beskæftigelsesindsats i starten af det nye år. Det var DHs hovedbudskab til en lydhør beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen ved mødet med ministeren tirsdag.