Du er her:

Nyhedsarkiv

Ligestilling for studerende med funktionsnedsættelse på Københavns Universitet

18. december 2015

Med den nye strategiplan får studerende med funktionsnedsættelse nu for første gang mulighed for at blive støttet i deres studier ved Københavns Universitet. DH har været en aktørerne bag den massive kritik af den tidligere manglende støtte og vi hilser initiativet velkomment.

Udskældte lovforslag om boligydelse på stand-by

17. december 2015

Den udskældte ændring i reglerne om boligydelsen er sat på stand by - men hvor længe? Allerede til foråret mødes Folketinget, for at finde besparelsen på de 90 millioner - og stadig inden for samme ramme. Vi er glade for at vores pres på Regeringen har båret frugt, men vi havde håbet på en rigtig julegave til vores medlemmer og ikke een på efterkrav.

To vellykkede debatarrangementer i DH Huset

8. december 2015

I begyndelsen af december afholdt DH i samarbejde med SUKA to velbesøgte debatarrangementer om hhv. inklusion i grundskolen og om frivillighed på handicapområdet.

EU fejrer handicapdag med fokus på børn og unge med handicap

8. december 2015

Hver år holder EU-kommissionen en konference for at fejre EU's handicapdag. I år var der særlig fokus på børn og unge med handicap under temaet ”Growing together in barrier-free society”. Konferencen fandt sted den 7. og 8. december i Bruxelles.

Tillykke med dagen: international handicapdag

3. december 2015

Den 3. december fejrer personer med handicap og handicaporganisationer over hele verden, den internationale handicapdag. Dagen bruges til at sætte fokus på initiativer, der forbedrer adgang til samfundet for personer med handicap på forskellige måder. I danmark er der tradition for at uddele handicappriser på dagen.

Udviklingsarbejde rammes hårdt af besparelser

3. december 2015

Som svar på, at regeringen nu sparer yderligere på støtten til Danske Handicaporganisationer (DH), Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling (DMRU), Globalt Fokus, Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), samt CISU - Civilsamfund i Udvikling, er disse netværk gået sammen om et brev til Udenrigsminister, Kristian Jensen.

Til møde med kulturministeren om tipsmidlerne

2. december 2015

Sammen med Dansk Ungdoms Fællesråd og de to idrætsforeninger DIF og DGI, var DH tirsdag til møde om udlodningsmidlerne. Det var et behageligt møde. Vi oplevede lydhørhed ift. vores ønsker og vi fik lovning på et opfølgende møde med kultuministeren, så snart den politiske drøftelse går i gang i det nye år.

Ny EU-lov om tilgængelighed

2. december 2015

I dag har EU-kommissionen lanceret det længe ventede forslag til en europæisk lov om tilgængelighed: ”The European Accessibility Act”, der fastsætter fælles tilgængelighedskrav for visse vigtige produkter og tjenesteydelser.