Du er her:

Nyhedsarkiv

Nye tal bekræfter usynligt fleksjobmarked

25. juni 2015

Med fleksjobreformen fra 2013 skulle det kunne betale sig for fleksjobbere at arbejde en time mere – og personer med selv meget begrænset arbejdsevne, skulle komme i job. En kickstart af fleksjobmarkedet. Men seneste tal fra Avisen.dk viser, at knap 15.000 ledige med nedsat arbejdsevne, står i kø til et fleksjob, mens kun 26 jobs er slået op på Jobnet.dk. Det svarer til over 500 arbejdsløse per opslået stilling.

Transporthjemmesider- og apps er svært tilgængelige for personer med handicap

24. juni 2015

Manglende udnyttelse af digitale løsninger gør det vanskeligt for personer med handicap at bruge offentlig transport. Alt for mange må fravælge det og i stedet bruge dyre transport særordninger. Det Centrale Handicapråd anbefaler, at tilgængeligheden bliver arbejdet ind i de digitale løsninger, så alle kan betjene sig fuldt ud på nettet - også de, som har særlige behov i forbindelse med rejsen.

1,7 milliarder – så meget er sparet på mennesker med handicap

22. juni 2015

DR Nyheder har i dag sat fokus på at kommunerne bruger færre penge på mennesker med handicap.

Brobyggernetværk sætter fokus på jobs til personer med handicap

18. juni 2015

Den 10. juni mødtes deltagerne af Brobyggernetværket, Danske Handicaporganisationer, virksomheder, samt civilsamfundsorganisationer. Netværkets andet møde havde fokus på, hvordan personer med synshandicap kan løfte opgaver på lige fod og uden udgifter for virksomheden - ved brug af hjælpemidler og personlig assistance.

Afskaf aldersdiskriminationen

15. juni 2015

Tiden er inde til at strege de diskriminerende passager i serviceloven, der udelukker ældre borgere med handicap, fra hjælp og tilskud. Det udtaler DHs formand, Thorkild Olesen og Hjernesagens direktør, Lise Beha Erichsen, til morgen, på DR.dk.

DH deltager i FN-møde om, hvordan det går med at opfylde Handicapkonventionen

15. juni 2015

Hvert år afholdes en såkaldt ”statspartssamling” om, hvordan det går med Handicapkonventionen i alle de lande, der har ratificeret denne. I år foregik mødet i New York fra d. 9. – 11. juni.

Valgmøde: Handicaporganisationer ønsker forbud mod diskrimination og bedre retssikkerhed

10. juni 2015

Omkring 100 spørgelystne borgere gav ved gårsdagens valgmøde, i Handicaporganisationernes Hus, de fremmødte kandidater kamp til stregen. Hvorfor er mennesker med handicap udsat for diskrimination og dårligere stillet på en lang række punkter end andre, også når det gælder retssikkerhed? Hvad siger politikerne til, at borgerne mangler tillid til sagsbehandlingen? Og hvorfor mister man fx sociale ydelser, bare fordi man når folkepensionsalderen?

DH’s formand Thorkild Olesen valgt til bestyrelsen i European Disability Forum (EDF)

1. juni 2015

Thorkild Olesen, DH’s formand, blev valgt til bestyrelsen i European Disability Forum (EDF) på organisationens general forsamling i Warszawa den 30. maj 2015. EDF er den europæiske paraplyorganisation for handicaporganisationerne og repræsenterer op mod 90 forskellige europæiske organisationer og 80 millioner europæere med handicap.