Du er her:

Nyhedsarkiv

Handicapassistance kan bestilles 24 timer før afrejse fra 1. august

16. juli 2015

Fra den 1. august kan personer med handicap, der har behov for assistance for at komme med toget, bestille 24 timer før afrejse hos DSB. I dag skal man bestille 48 timer før, så selvom 24 timer ikke ligefrem medfører mulighed for spontane rejser, er det en stor forbedring at gå fra et varsel på 48 timer til 24 timer. Arriva har også tilsluttet sig denne forbedring og vil derfor tilbyde assistance med 24 timers varsel fra 1. august. DSB planlægger at sænke varslingen yderligere til 12 timer fra den 1. august 2016. Desuden udvider DSB åbningstiden på telefoniske bestillinger, og det bliver som noget nyt muligt at få assistance i alle døgnets timer, der kører tog. I dag er det kun muligt at ringe kl. 8-15 og at få assistance kl. 6-24.

DH retter henvendelse til nye ministre

14. juli 2015

Danske Handicaporganisationer har læst og kommenteret den nye Venstre-regerings politiske grundlag. Der er både positive takter og elementer, som DH er stærkt kritisk over for. Bl.a. den nye kommuneaftale. DH’s formand, Thorkild Olesen, har skrevet til en række ministre med opfordring til at tage initiativer på handicappolitiske spørgsmål og i forhold til at indlede en konstruktiv dialog med DH.

DH til Finansudvalget: Kommuneaftale bør genforhandles!

10. juli 2015

DHs formand Thorkild Olesen har skrevet til hver enkelt medlem af Finansudvalget og opfordret til, at man sikrer at kommuneaftalen genforhandles.