Du er her:

Nyhedsarkiv

DH afleverer forslag til Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann om serviceloven

31. august 2015

Fredag d. 28. august mødtes DHs formand Thorkild Olesen med Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann. DH havde 3 vigtige emner med til ministeren: Forenkling af servicelovens voksenbestemmelser, retssikkerhed og endelig, bedre brug af viden i den sociale indsats. En imødekommende minister tog imod DHs budskaber.

Kommunerne spekulerer i lovbrud for at spare penge

28. august 2015

Retssikkerheden er under pres. Nu står det klart, at kommunerne ofte træffer forkerte afgørelser. Advokatrådet peger på, at noget tyder på, at kommunerne spekulerer i at tage hjælpen fra borgere med henblik på besparelser. Thorkild Olesen udtaler sig om problemet på DR P1.

Temadage om sex, kærlighed og handicap

27. august 2015

Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH) udbyder en række temadage om sex, kærlighed og handicap. Det sker i samarbejde med Center for Offentlig Komptenceudvikling (COK). Temadagene er tænkt som inspiration for det pædagogiske personale, der mangler redskaber til at seksualoplyse i deres daglige arbejde med unge og voksne med funktionsnedsættelse.

DHs brobyggernetværk sætter fokus på dialogen mellem arbejdsgiver og medarbejdere med handicap

27. august 2015

På det seneste møde i Danske Handicaporganisationers brobyggernetværk mellem virksomheder, civilsamfundsorganisationer, lokalafdelinger i DH og socialøkonomiske virksomheder i Høje Taastrup Kommune blev der sat fokus på kommunikationen mellem arbejdsgiver og medarbejder med et handicap.

Handicaporganisationer og jobcentre samlet til midtvejsseminar

27. august 2015

Tirsdag d. 25. august 2015 afholdt projekt Mening og Mestring midtvejsseminar. Formået med dagen var dels at formidle den viden, som KORA har indsamlet i sin rolle som evaluator af projektet. Dels at få indblik i de erfaringer, som jobcentermedarbejderne og rådgiverne fra handicaporganisationerne har gjort sig hidtil i projektet.

Et tiltrængt serviceeftersyn

12. august 2015

Minister for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby har lovet at give inklusionen et eftersyn. DR P1 Morgen har spurgt formand for DH, Thorkild Olesen om, hvad der skal til for at nå en inklusionsgrad på 96%.

Lille stigning i inkluderede elever

6. august 2015

Den nyeste opgørelse over andelen af inkluderede elever i skoleåret 2014/2015 viser, at der endnu er et stykke vej for at nå målet om, at 96 procent af eleverne skal være inkluderet i den almindelige undervisning