Du er her:

Nyhedsarkiv

Loft over kontanthjælp rammer mennesker med handicap

30. september 2015

Regeringen vil indføre loft over kontanthjælpsydelserne. Det går ud over mennesker med handicap, og resultatet bliver flere fattige. Det er den forkerte vej at gå, mener DHs formand Thorkild Olesen.

Ny kommuneaftale – bliver borgerne taberne?

29. september 2015

Regeringen og KL er blevet enige om en opfølgning på forhandlingsresultatet om kommunernes økonomi for 2016. Aftalen giver kommunerne yderligere handlerum for prioritering mellem velfærdsområderne. DH frygter at det vil føre til yderligere besparelser på handicapområdet.

SFI-rapport: Nye fleksjob er små fleksjob

22. september 2015

SFI – Det nationale forskningscenter for velfærd – har udgivet en rapport om borgere i fleksjob. Rapporten har til formål at undersøge, om intentionerne med fleksjobreformen fra 2013 er nået. SFI har undersøgt, hvem der ansættes i fleksjob efter reformen sammenlignet med før, fleksjobbernes arbejdsvilkår, ændringer i hvilke virksomheder der ansætter fleksjobbere, samt udviklingen i fleksjobbernes arbejdsevne. Rapporten konkluderer, at intentionen om at få flere med meget begrænset arbejdsevne ind i fleksjobordningen er nået, men at de nye fleksjobbere også oplever udfordringer i jobbet.

Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann besøger handicaporganisationerne

18. september 2015

Karen Ellemann besøgte i dag DHs medlemsorganisationer i Handicaporganisationernes hus. En veloplagt minister blev ledsaget rundt i huset af DHs formand Thorkild Olesen og DHs næstformand, Sif Holst til en række minimøder med DHs medlemsorganisationer.

God dialog med Høje Taastrup Kommunes nye jobcenterchef på DH-netværksmøde

10. september 2015

På det seneste møde i Danske Handicaporganisationers Brobyggernetværk mellem lokale virksomheder, civilsamfundsorganisationer, socialøkonomiske virksomheder og DH-organisationer var der god dialog med Høje Taastrups nye jobcenterchef Dan Nielsen.

Sundhedstjek i farezonen

2. september 2015

DR: Noget tyder på at forhandlinger mellem regionerne og regeringen har ført til at regeringen vil tilbagerulle initiativ om sundhedstjek.