Du er her:

Nyhedsarkiv

Lars Midtiby bliver DH's nye direktør

28. januar 2016

Danske Handicaporganisationer (DH) har ansat Socialdemokraternes partisekretær Lars Midtiby som organisationens kommende direktør.

Østre Landsret: Sag om familiesammenføring diskriminerende ift. handicap

19. januar 2016

Kort før jul omstødte Østre Landsret en afgørelse om familiesammenføring, foretaget af Udlændingestyrelsen 2013. Diskriminerende lyder det i dag fra Østre Landsret, at Udlændingestyrelsen ikke tog hensyn til Max Bendtsens handicap.

Hård kritik af lovforslag om kontanthjælpsloft

13. januar 2016

DH har afgivet et gennemgående kritisk høringssvar til lovforslaget om et nyt kontanthjælpsloft, samt til de skærpede krav til rådighed for uddannelses- og kontanthjælpsmodtagere. DH beder politikerne sikre, at personer med handicap ikke vil blive tvunget til at flytte fra deres bolig. Derudover, at ledige med handicap ikke vil blive ramt af den nye 225 timers regel.

Spændende samarbejde om unikke skoler i Rwanda

6. januar 2016

Alle børn har ret til en god skole og det burde være en selvfølge at også børn med handicaps går i skole. Men det er langtfra situationen i de fleste udviklingslande. På verdensplan er det lykkedes at få 90 procent af alle verdens børn i skole, mens børn med handicaps udgør en meget stor del af de 10 procent, der aldrig kommer i skole. ”Derfor er det nødvendigt at gøre en særlig indsats, hvis denne udvikling skal ændres,” siger Thorkild Olesen, der ser frem til resultaterne af projekt ”Uddannelse for alle”, som Spejderhjælpen og DH er gået sammen om i et forsøg på at påvirke denne trend i det lille østafrikanske land, Rwanda.

Landsdækkende handicapkørsel bryder grænserne

5. januar 2016

Trafikselskaberne har pr. 1. januar 2016 forbedret den landsdækkende handicapkørsel. Personer med handicap, der er visiteret til individuel handicapkørsel kan nu bruge den overalt i landet, også på tværs af trafikselskabernes grænser. En anden forbedring er, at det nu også er muligt at foretage interne rejser i andre trafikselskabers område.