Du er her:

Nyhedsarkiv

DH: FNs globale 2030 mål skal også omfatte mennesker med handicap

31. marts 2016

Hvordan kan vi måle på, om FN´s 17 nye globale mål også opfyldes for mennesker med handicap? Det stillede Danske Handicaporganisationers formand, Thorkild Olesen skarpt på ved FN Kommissionens møde om data og statistik i marts.

Kontanthjælpsloftet er nu en realitet

17. marts 2016

Lovforslag L113 – bedre kendt som det moderne kontanthjælpsloft – er i dag blevet endeligt vedtaget med stemmer fra Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og de konservative. Kritikken har været massiv i ugevis. Også handicaporganisationerne har forsøgt at råbe de ansvarlige politikere op. Desværre med begrænset held.

Fra flotte ord til et reelt rummeligt arbejdsmarked

17. marts 2016

Følgende er Thorkild Olesens svar på de to svarindlæg, som henholdsvis beskæftigelsesministeren og Dansk Arbejdsgiverforening har givet formanden ift. hans indlæg i Politiken den 26. februar. Politiken havde ikke plads til at bringe hele svaret og derfor bringer vi her svarindlægget i dets fulde længde.

Fjern forskelle i det nære sundhedsvæsen

11. marts 2016

Udvalgsarbejde om udbygning af det nære sundhedsvæsen er skudt i gang. DH ønsker større tilgængelighed, lighed og sammenhæng.

EU's handicapbevægelse: EU's ministerråds forslag til hjemmesidedirektiv duer ikke

10. marts 2016

20 europæiske civilsamfundsorganisationer, der repræsenterer forbrugere, ældre og personer med handicap, protesterer i et åbent brev mod EU's ministerråds forslag om at svække omfanget og indholdet af EU-direktivet om tilgængelighed til hjemmesider.

Skriv blogindlæg og vær med til at støtte op om totalforbud mod tvang i psykiatrien

9. marts 2016

29. marts starter FN´s Handicapkomite sin 15. eksaminationsrunde i Handicapkonventionen. Website samler opbakning til komiteens ny linje henimod et totalforbud mod tvang i psykiatrien. Vær med og skriv et blogindlæg til handicapkomiteen.

Staten stævnes for aldersdiskrimination ved handicapkompensation

4. marts 2016

Efter en lang politisk kamp for at gøre op med servicelovens aldersgrænser, når det drejer sig om handicapkompensation, har Birte Brejner nu valgt at stævne den danske stat.

Kontanthjælpsloft – kun få undtages

1. marts 2016

Dagen igennem er der kommet ændringsforslag i forhold til kontanthjælpsloftet. Men reelt er der kun ganske få personer, der undtages.

Stor stigning i klager over specialundervisning i folkeskolen

1. marts 2016

Klagenævnets årsrapport viser, at der sket en er bemærkelsesværdig stigning på 23 pct. i klager over specialundervisning i folkeskolen.