Du er her:

Nyhedsarkiv

Undersøgelse om kontanthjælpsloftet

29. september 2016

DH laver undersøgelse om kontanthjælpsloftet.

Kim Pedersen har Aspergers: ”Jeg har lært, at det jeg gennemgår, er normalt”

28. september 2016

Efter flere mislykkede uddannelsesforløb, depressioner og angstanfald fik Kim Pedersen, der har Aspergers syndrom, et tilbud fra Aalborg kommune om at få psykoedukation gennem projektet Mening og Mestring. Forløbet var et skridt i den rigtige retning.

Nu går spejderne på gaden for at tjene penge til børn med handicap i Rwanda

16. september 2016

Lørdag den 17. september begynder Spejderhjælpen sin årlige kampagne. I tre år vil Spejderhjælpens indtægter gå til at sikre at flere børn med handicap kommer i skole i Rwanda.

Patienter skal ikke flås ved tabte ankesager

14. september 2016

248 patienter har gennem de seneste 3 ½ år fået frataget en tilkendt skadeserstatning, efter at sagen er blevet anket. Urimeligt, mener DH, og kræver ny ordning med mindre usikkerhed for patienterne.

Ny magt-lov: DH kræver retsgarantier, uddannelse af personale og sundhedstjek

14. september 2016

Personer, der er udviklingshæmmede, har en alvorlig hjerneskade eller en psykisk sygdom, får ikke altid den nødvendige behandling. Læger og andet sundhedspersonale må i dag kun rent undtagelsesvis behandle eller undersøge varigt inhabile borgere for fysisk sygdom, hvis disse modsætter sig det. Ny lov vil ændre på det. DH stiller krav til en sådan lov.

DH advarer mod forringelser i ny servicelov

7. september 2016

DH advarer kraftigt imod, at mennesker med handicap mister en række rettigheder ifølge oplægget til en ny servicelov.

Dansk PL-profil vil vinde guld

6. september 2016

Peter Rosenmeier er et af de bedste danske bud på en medaljetager i Rio. Han tror på, at det kan blive til en guldmedalje i bordtennis.

1500 meter-løber glæder sig til PL-debut

6. september 2016

Christoffer Vienberg er en af de yngste atleter i den danske PL-trup. Han håber på et godt resultat og spændende oplevelser ved sit første PL

Styrket veteranindsats

5. september 2016

Glædelig flagdag. Den 5. september er den officielle flagdag for Danmarks udsendte. Flagdagen blev højtideligholdt første gang i 2009. I år benytter Regeringen dagen til at lancere en række initiativer, der skal styrke indsatsen for danske veteraner.

Dansk fanebærer ved PL: Det er en stor ære

1. september 2016

Dressurrytteren Annika Lykke Dalskov Risum er Danmarks fanebærer ved de Paralympiske Lege. Hun glæder sig til at bære det danske flag ind ved åbningsceremonien.

Finansloven set fra handicapområdet

1. september 2016

Regeringens planer har ikke de store visioner på handicapområdet.