Du er her:

Nyhedsarkiv

Tilgængelighed er med i den nye medieaftale

29. juni 2018

Den nye medieaftale, der blev indgået i nat, indeholder et afsnit om tilgængelighed for mennesker med handicap. Her står bl.a., at der i de nye public service-kontrakter med DR, TV 2 og de regionale TV 2-virksomheder skal fastsættes krav om tilgængeligheden af stationernes udbud. Det er positivt, at det også er nævnt, at TV 2 Regionerne skal sikre bedre adgang til deres medieindhold.

Kommentar til medieaftale: Medier skal også være for mennesker med handicap

29. juni 2018

Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en ny medieaftale for perioden 2019 til 2023. Danske Handicaporganisationer (DH) er tilfreds med, at aftalen indeholder et selvstændigt afsnit om tilgængelighed for mennesker med handicap.

Sundhedstjek kan hjælpe psykisk syge

28. juni 2018

Sundhedsstyrelsen har fokus på den korte levealder og dårlige sundhedstilstand for mennesker med psykiske handicap. DH foreslår udbredelse af sundhedstjek.

DH: Gør mere for studerende med handicap

26. juni 2018

Studerende med usynlige handicap som ADHD, ordblindhed og nedsat hørelse kæmper med studierne og overvejer at droppe ud. Det viser rundspørge fra Berlingske.

Overblik over kommuneaftale 2018

14. juni 2018

I kommuneaftalen for 2018 er der afsat penge til blandt andet frikommuneforsøg, arbejdet med verdensmålene og regeringens sammenhængsreform.

Turisme for alle skal tænkes med på Vestkysten

13. juni 2018

Ny plan skal gøre Vestkysten til en af Nordeuropas mest attraktive turistattraktioner. DH anbefaler, at man bruger begrebet 'turisme for alle' og sikrer tilgængelighed.

DH: Bedre adgang til lægen

11. juni 2018

Regeringen vil i et nyt udspil sikre flere alment praktiserende læger. DH opfordrer til ekstra indsats for at forbedre tilgængeligheden.

Regeringen indgår ny økonomisk aftale med regionerne om sundhed og kollektiv trafik

7. juni 2018

Regionernes vigtigste opgave er sygehuse og praksissektoren, bl.a. de praktiserende læger. Sundhed fylder også mest i den aftale, der blev indgået i tirsdags.

Handicapformand: Spændende V-forslag om ny domstol

5. juni 2018

Venstre foreslår en ny forvaltningsdomstol for at styrke retssikkerheden på social- og beskæftigelsesområdet.

Tag os med i jobfesten

1. juni 2018

DH-formand Thorkild Olesen opfordrer i et debatindlæg i Børsen, at mennesker med handicap skal tages med i jobfesten.