Du er her:

Nyhedsarkiv

Fem korte om sundhedsreformen

28. marts 2019

Aftalen om sundhedsreformen indeholder enkelte nye tiltag i forhold til regeringens udspil. Her er DH's holdning til 5 af dem.

DH savner større ansvar i sundhedsreform

26. marts 2019

Regeringen og Dansk Folkeparti er nået til enighed om, hvordan det danske sundhedsvæsen skal se ud i fremtiden. Der er positive takter, men aftalen burde indeholde flere forpligtelser og tage et større ansvar for mennesker med handicap, lyder det fra Danske Handicaporganisationer (DH).

Mennesker med handicap bliver sundhedsreformens tabere

25. marts 2019

Regeringen og Dansk Folkeparti har præsenteret en delaftale i sundhedsreformen på socialområdet. Afspecialisering på handicapområdet vil fortsætte, lyder det fra Danske Handicaporganisationer (DH).

Danske spejdere vil fremme inklusion for børn med udviklingshæmning i Ghana

21. marts 2019

Spejderhjælpen, Danske Handicaporganisationer (DH) og Landsforeningen LEV er gået sammen om et nyt projektsamarbejde i Ghana, der har til formål at skabe inklusion for børn med udviklingshæmning i lokalsamfund i Ghana.

Sådan kan inklusionen lykkes

20. marts 2019

Det handlede i højere grad som løsninger og mindre om anklager, da politikere, lærere, skoleledere og organisationsfolk mødtes under Læringsfestivallen i Bellacentret til en debat om inklusion

DH i fælles udspil: Løft sundhedsbudget med to procent!

19. marts 2019

Vi har brug for et langvarigt løft, hvis vi skal sikre bedre behandling og pleje i vores sundhedsvæsen. Danske Handicaporganisationer (DH) er med i fælles udspil.

Specialpædagogisk støtte virker

13. marts 2019

En ny evaluering af SPS på ungdomsuddannelser viser, at elever, der modtager SPS overordnet set klarer sig lige så godt som elever uden handicap

Tilgængelighedsdirektivet er nu vedtaget i Europa-Parlamentet

13. marts 2019

Europa-Parlamentet har vedtaget tilgængelighedsdirektivet med et stort flertal. Direktivet forpligter firmaer og myndigheder til at tænke tilgængelighed ind i deres produkter og tjenester ved at følge europæiske tilgængelighedsstandarder.

Infrastrukturplan går ikke langt nok

13. marts 2019

Regeringen og DF har netop præsenteret en ny aftale om fremtidens infrastruktur. Der er sat for få midler af til at skabe bedre tilgængelighed for mennesker med handicap, lyder det fra Danske Handicaporganisationer.

Turisme for alle gavner livskvalitet og økonomi

11. marts 2019

Ny analyse kommer med fire anbefalinger, der skal realisere potentialet i at tænke turisme for alle. Læs mere om DH's arbejde med turisme og hvordan det også kommer lokalsamfundet og borgerne til gavn, at det enkelte sted og oplevelser bliver mere tilgængelige.

Behov for ny turismestrategi

11. marts 2019

I dagens udgave af Børsen har Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, Thorkild Olesen, formand for DH og Marianne Kofoed, direktør i Bevica Fonden, skrevet om behovet for en ny national strategi for turisme for alle.

Alt for mange fejl i sager om børn med handicap

7. marts 2019

Pressemeddelelse fra Danske Handicaporganisationer (DH) om fejl i børnesager.