Du er her:

Aftale om modernisering af taxaloven har fokus på handicap

9. februar 2017

Den nye aftale om modernisering af taxaloven har et afsnit om handicaptilgængelighed. Det viser, at politikerne har haft fokus på personer med handicap i forhandlingerne.

Ifølge aftalen erstattes de nuværende fire tilladelser (taxi, limousine, offentlig servicetrafik og sygetransport) af en såkaldt universaltilladelse. Hermed forventer man bl.a., at udbuddet af storvogne med lift bliver øget væsentligt i forhold til i dag. Dette baserer man på, at de mange storvogne, der i dag kører handicapkørsel for trafikselskaberne med universaltilladelsen også vil få mulighed for at køre taxakørsel.

Det er desuden positivt, at den nye chaufføruddannelse indeholder undervisning i befordring af særlige grupper. Det er vigtigt, at taxachauffører får en relevant uddannelse, der sikrer viden om personer med handicap

DH's formand, Thorkild Olesen udtaler: 

”Jeg er glad for, at politikerne har fokus på mennesker med handicap i aftalen. Det fortjener ros, at man vil øge udbuddet af taxaer med lift, så det bliver lettere for mennesker i kørestol at praje en taxa. Vi ser frem til at følge udviklingen i samarbejde med ministeriet.”

Vi er i DH opmærksomme på, at flere taxaer med lift vil kræve, at bilerne er indrettet dertil med bl.a. taxameter. Derfor følger vi udviklingen også med øje for, om storvogne med lift stilles til rådighed overalt i landet. Vi vil foreslå, at man laver en monitorering af, hvor mange særligt indrettede køretøjer med lift, der stilles til rådighed og hvor i landet.

Desuden følger vi opmærksomt takststrukturen. Det er vigtigt, at taksterne i storvogne med lift ikke er højere end ved kørsel i køretøjer uden lift.

Sidst er det vigtigt at nævne, at vi går ud fra, at man i fremtiden vil have samme mulighed for at medtage førerhund og servicehund i taxaer som i dag.