Du er her:

Dansk fanebærer ved PL: Det er en stor ære

1. september 2016

Dressurrytteren Annika Lykke Dalskov Risum er Danmarks fanebærer ved de Paralympiske Lege. Hun glæder sig til at bære det danske flag ind ved åbningsceremonien.

Når den danske fane skal bæres ind på det store Maracaná-stadion bliver det på en scooter. På den sidder dressurrytteren Annika Lykke Dalskov Risum, som er den danske fanebærer ved de Paralympiske Lege.

”Det bliver simpelthen så vildt at stå inde i gangen og vente på, at det bliver vores tur til at gå ud på stadion”, siger den danske fanebærer.

”Det er en stor anerkendelse at skulle være fanebærer for Danmark. Der er meget få, der får muligheden for at komme med til en olympiade - og så endda oveni købet at skulle være fanebærer. Det er virkelig en stor ære”, siger Annika Lykke Dalskov Risum.

Gode medaljechancer

Til legene skal Annika Lykke Dalskov Risum konkurrere i dressur. Hun ser gode muligheder for at skulle kæmpe med i toppen af hendes klasse.

”Jeg er aldrig kommet hjem fra et mesterskab uden medaljer, hvad enten det så har været EM, VM eller PL. Det betyder, at omverdenen har store forventninger til mig. Og selvom jeg red nogle kvalifikationsstævner i foråret på et niveau, der er til medaljepotentiale, så er det simpelthen så tæt i min klasse, at det bliver afgjort på dagsform. Men en ting er sikkert. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at få en medalje med hjem i tasken”, fortæller hun om sine medaljechancer.

Spiser morgenmad med guldvindere

Masser af tilskuere, talrige interviews til de mange pressefolk og tusindvis af andre atleter. Det er hvad Annika Lykke Dalskov Risum kan se frem til ved legene Rio.

”Forholdene, bygninger og arenaer er gigantiske og overdimensioneret i forhold til, hvad man plejer. Den olympiske by er jo kæmpe stor. Det kan være meget sjovt at spise morgenmad sammen med atleter fra andre lande og så tænke på, hvilke konkurrencer de skal være med i, og om de mon har en guldmedalje liggende i kufferten på hotelværelset”, afslutter dressurrytteren.

Annika Lykke Dalskov Risum skal i aktion for første gang d. 11. september.

Hvis du klikker her, kan du se en oversigt over, hvornår alle de danske PL-atleter skal i aktion ved legene i Rio

jh@handicap.dk

Billedet er taget ved PL i London i 2012, hvor Annika Lykke Dalskov Risum vandt to bronzemedaljer.

Fotograf: Ante ter Beek