Du er her:

Danske atleter klar til de Paralympiske Lege

11. august 2016

15 atleter er klar til at repræsentere Danmark ved de Paralympiske Lege i Rio de Janeiro. De vil alle forsøge at vinde medaljer med hjem til Danmark.

Til september skal sportsmænd og -kvinder fra hele verden konkurrere på de olympiske arenaer i Rio de Janiero i Brasilien. Der er dansk deltagelse i bordtennis, ridning, skydning, svømning og atletik, og målsætningen fra Dansk Handicap Idræts-Forbund er klar: Der skal ligge fem paralympiske medaljer i de danske atleters kufferter, når rejsen går hjem mod Danmark.

”Alle på nær én af vores atleter har tidligere taget internationale medaljer, og alene i år har de danske svømmere og atletikudøvere tilsammen vundet 13 EM-medaljer. Der er masser af potentiale i det her hold, og jeg er helt sikker på, at der venter mange store danske PL-øjeblikke til september”, siger elitechef i DHIF Michael Møllgaard Nielsen.

Den danske PL-trup

D. 7. september indledes de Paralympiske Lege i Brasilien med en storslået åbningsceremoni. Her vil rytteren Annika Lykke Dalskov Risum bære den danske fane foran de øvrige danske atleter på det traditionsrige Maracanã-stadion, der har plads til hele 80.000 tilskuere.

Det danske hold ser således ud: Ronni Jensen, Daniel Wagner Jørgensen, Kristel Høj Walther og Christoffer Vienberg i atletik. Peter Rosenmeier, Michal Spicker Jensen og Sophie Walløe i bordtennis. Annika Lykke Dalskov Risum, Susanne Sunesen, Caroline Cecilie Nielsen, Line Kongensgaard og Stinna Tange Kaastrup i ridning. Johnny Andersen i skydning. Jonas Larsen, Amalie Vinther og Niels Korfitz Mortensen i svømning.

De Paralympiske Lege bliver afholdt fra d. 8. september til d. 18. september. Hvis du vil vide, hvornår de danske atleter skal konkurrere, så kan du klikke her og se deres program.

Hvis du gerne vil læse mere om hver enkelt de danske atleter, så skal du klikke her.

jh@handicap.dk