Du er her:

Danske handicapforhold på FN-Verdensmåls møde

2. august 2017

På FN´s årlige møde om de 17 verdensmål var det Danmarks tur til at komme under lup. Behovet for øget lighed i sundhed i det danske sundhedsvæsen, var een af de ting, som vi fik sat fokus på.

Finansminister Kristian Jensen præsenterede rapporten på Danmarks vegne, der beskriver hvordan Danmark efterlever FN´s 17 verdensmål. 

Ved mødet var Kristian Jensen noget mere reflekteret, end regeringen hidtil har været. Han problematiserede nogle af de områder, hvor Danmark ikke opfylder målene og sagde, at der skal gøres en indsats, hvis Danmark skal i mål til 2030. Det handler fx om bæredygtig produktion og forbrug.

Finansminister erkender, at vi kan blive bedre til at inkludere

Kristian Jensen sagde også, at Danmark er et inkluderende samfund, men han erkendte samtidig, at vi ikke er i mål på alle felter, bl.a. nævnte han, at vi i Danmark skal blive bedre til at inkludere personer med handicap på arbejdsmarkedet.

Civilsamfund: Regeringen skal blive bedre til at arbejde sammen med os

Fra civilsamfundsorganisationerne havde vi lejlighed til at stille Kristian Jensen en række spørgsmål, og her fokuserede vi på, at regeringen skal blive bedre til at samarbejde med os.

Vi nævnte også at der er andre områder i samfundet, hvor Danmark ikke er dygtigt nok til at inkludere personer med handicap – bl.a. i forhold til lighed i sundhed.

Civilsamfund: Danmark skal være foregangsland

Vi havde også fokus på, at Danmark skal være et land, der går foran og viser lederskab, når det handler om at støtte verdens fattigste lande og bidrage til, at mennesker med handicap får gavn af den internationale udvikling og ikke efterlades som diskriminerede og fattige.

Hvis du vil vide mere om DH’s meninger om de globale udviklingsmål kan du læse mere her