Du er her:

Danske spejdere vil fremme inklusion for børn med udviklingshæmning i Ghana

21. marts 2019

Spejderhjælpen, Danske Handicaporganisationer (DH) og Landsforeningen LEV er gået sammen om et nyt projektsamarbejde i Ghana, der har til formål at skabe inklusion for børn med udviklingshæmning i lokalsamfund i Ghana.

”Alle børn fortjener en ven”. Det er navnet på det nye projektsamarbejde mellem Spejderhjælpen, Landsforeningen LEV og Danske Handicaporganisationer (DH).

I projektet vil danske spejdere tjene penge ved hjælp af praktiske opgaver såsom havearbejde, rengøring eller oprydning. Indtjeningen foregår primært i den årlige spejderhjælpsuge, som ligger i den sidste uge i september. Pengene går til at hjælpe børn med udviklingshæmning i Ghana i at få sociale relationer.

Blandt andet ved at lave aktiviteter for børn med udviklingshæmning arrangeret af lokale spejdere i Ghana samt at skabe oplysning om handicap i lokalsamfundene for at øge forståelsen for børn med udviklingshæmning.

Spejderhjælpens formand, Marianne Karstensen, tror, at projektet også kan hjælpe spejdere i Danmark med at inkludere danske børn med handicap:

”Jeg kan ikke lade være med at stille mig selv spørgsmålet: Hvis ikke spejdere kan og vil tage ansvar for, at børn og unge med udviklingshæmning kan få en meningsfuld hverdag, hvem kan så? Jeg ser et kæmpe potentiale i dette samarbejde, som rækker vejen fra Danmark til Ghana og tilbage til Danmark igen”, udtaler Marianne Karstensen, formand for Spejderhjælpen.

Landsformanden for Landsforeningen LEV, Anni Sørensen, er begejstret for samarbejdets muligheder for at bringe børn og unge med udviklingshæmning sammen med spejdere:

”Dette stærke samarbejde med Spejderhjælpen og Danske Handicaporganisationer (DH) vil styrke det vigtige arbejde med inklusion i lokalsamfundet for mennesker med udviklingshæmning i Ghana, som der er hårdt brug for. Mennesker med udviklingshæmning fortjener et værdigt, trygt og udviklende liv med meningsfulde sociale relationer ligesom alle andre mennesker gør, og det vil dette projektsamarbejde bidrage til, er jeg sikker på”, udtaler Anni Sørensen, landsformand for Landsforeningen LEV.

Begejstringen er også stor for dette samarbejde hos formanden for Danske Handicaporganisationer (DH), Thorkild Olesen:

”Jeg er enormt glad for, at Spejderhjælpen engagerer sig i dette projekt. Spejdernes indsats vil gøre en stor forskel for børn med handicap i Ghana, der fortjener en ven og et liv som alle andre”, udtaler Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH).

Projektet i Ghana finder sted i perioden 2020-2022. Det sker med støtte fra Spejderhjælpen, som fra 2019 og tre år frem sender deres indtjente midler til projektet. Spejderne i Danmark trækker allerede i arbejdstøjet i Spejderhjælpsugen i september i år for at tjene penge til projektet. Spejderhjælpsugen er den sidste uge af september, hvor spejdere fra alle spejderkorps udfører små eller store opgaver for penge, der ubeskåret går til projektarbejdet i Ghana.

Fakta: Spejderhjælpen
Spejderhjælpen er en fond, der udgøres af de fem spejderkorps i Danmark; Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De Grønne Pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig som tilsammen repræsenterer godt 70.000 medlemmer.

Fakta: Landsforeningen LEV
Landsforeningen LEV er en landsdækkende forening for mennesker med udviklingshæmning, pårørende og andre interesserede. LEV arbejder for at forbedre livsbetingelserne for mennesker med udviklingshæmning og deres pårørende både lokalt, nationalt og internationalt.

Fakta: Danske Handicaporganisationer (DH)
Danske Handicaporganisationer (DH) er en paraplyorganisation, som arbejder for, at mennesker med handicap kan leve et liv som alle andre. DH er talerør for 34 handicaporganisationer, der dækker alle typer handicap.