Du er her:

DH bakker op om tilskudsordning til medicinudløste tandskader

8. juni 2017

Flere og flere danskere får tandskader af den medicin, som de får ordineret af deres læge. DH bakker op om Tandlægeforeningens krav om tilskud til tandbehandling.

DH bakker op om Tandlægeforeningens krav om at indføre tilskudsordning til patienter med ekstra stort behov for tandbehandling.

Ligesom Tandlægeforeningen mener DH, at det er helt urimeligt, at patienter med tandsygdomme på grund af et medicinforbrug skal betale størstedelen af regningen selv.

Tandlægeforeningens medlemmer har over de sidste 10 år oplevet en stigning i antallet af patienter, der har fået tandsygdomme som en konsekvens af deres medicin.  Det billede genkender Thorkild Olesen, formand i Danske Handicaporganisationer. For mange af vores medlemmer er medicinen nødvendig, og derfor kan tandskaderne være svære at undgå, siger han til TV2.

Regeringen bør i højere grad se på, hvordan vi bedre kan kompensere den gruppe af mennesker, der måske i forvejen har det svært, afslutter formanden.

 

 

  

 


 

En del af stigningen kan ifølge Tandlæge-foreningen forklares med, at flere danskere får ordineret medicin mod psykiske lidelser.

Meget af denne medicin giver nemlig mundtørhed, som igen giver øget risiko for huller i tænderne og en række tandsygdomme.