Du er her:

DH: Danskerne skal vænne sig til kolleger med handicap

7. november 2018

Partierne bag satspuljen er enige om at bruge 128,4 millioner kroner på at hjælpe flere med handicap i job.

Satspuljepartierne er blevet enige om at bruge 128,4 millioner kroner, der skal få 13.000 mennesker med handicap i job inden 2025.

Aftalen får ros fra Danske Handicaporganisationer (DH).

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Danskerne skal vænne sig til at få en døv, en kørestolsbruger eller et menneske med ADHD som kollega. Mennesker med handicap har masser at byde på, men mange har svært ved at komme i arbejde”.

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Jeg har været aktiv i dansk handicappolitik siden starten af 1990'erne og oplevet utallige planer og konferencer, der skulle få flere i job. Men vi har manglet et længerevarende fokus og klare mål. Det er jeg glad for, at partierne nu er enige om. Jeg ser frem til, at kommuner, virksomheder og borgere vil prioritere at skabe job til mennesker med handicap”.

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), fremhæver også, at partierne afsætter penge til en handicappolitisk handlingsplan på uddannelsesområdet:

”Færre unge med handicap får en uddannelse end tidligere. Samtidig ved vi, at uddannelse er ekstra afgørende for, at unge med handicap får job. Vi må skabe et mere fleksibelt uddannelsessystem, hvor skolerne har den nødvendige viden om handicap, så alle kan få en uddannelse”.

Læs mere på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside