Du er her:

DH: Gode idéer i Sammenhængsreformen

6. oktober 2018

Regeringen foreslår koordinerende sagsbehandlere og sammenhængende planer for borgerne. Det er positivt, men husk retssikkerheden, mener DH.

Regeringen har fremlagt en række forslag, der skal sikre en helhedsorienteret indsats til borgere med komplekse behov. Det er en del af regeringens Sammenhængsreform.

Danske Handicaporganisationer (DH) er positiv overfor planerne om én koordinerende sagsbehandler og én samlet plan for borgerne.

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Mennesker med handicap kan ofte have flere problemer på én gang: Arbejdsløshed, sundhedsproblemer og sociale udfordringer. Her kan man møde en jungle af sagsbehandlere og planer, der skaber stress og forvirring. Derfor er det positivt, at regeringen vil skabe en mere helhedsorienteret indsats med én samlet plan for borgerne og koordinerende sagsbehandlere”.

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Det er vigtigt at fastholde borgernes retssikkerhed, når vi laver reglerne om. Borgerne skal have sikkerhed for hjælp og støtte og kunne klage, hvis det offentlige begår fejl i sagerne. Vi er klar til at samarbejde med regeringen om at sikre borgernes retssikkerhed og udvikle de sociale indsatser”.

 

Læs mere om sagen her hos dr.dk

Læs hele regeringens plan her på Finansministeriets hjemmeside