Du er her:

DH: Lov om kontanthjælpsloft skal stoppes

11. februar 2016

Der var foretræde i Beskæftigelsesudvalget 10.februar, vedrørende den meget omstridte kontanhjælpsreform. Danske Handicaporganisationer vurderer, at en vedtagelse af lovforslaget, vil få helt uoverskuelige konsekvenser for ledige med handicap.

Foretrædet skete forud for behandlingen af lovforslaget om kontanthjælpsloftt, som blev fremsat den 3. februar og som forventes at træde i kraft den 1. april.

Formålet for DH var at få sat billeder og eksempler på, hvem de borgere er, der rammes af kontanthjælpsloftet, og hvorfor de ikke lige reagerer på økonomisk pisk i forhold til at finde et job. Det var også vigtigt at få sat fokus på den mangelfulde indsats, som ledige med handicap oplever i mødet med jobcentrene, og hvorfor 225 timers beskæftigelse ikke bør stilles som krav til aktivitetsparate.

Forinden foretrædet har DH sendt brev til Beskæftigelsesudvalgets medlemmer og alle ordførerne, med vores forslag vedr. L113. Herunder forslag om, at personer, der på grund af fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse har særlige boligmæssige behov, herunder er anvist en særlig bolig, undtages fra kontanthjælpsloftet.  

Der var i forbindelse med foretrædet også en stor opmærksomhed på kontanthjælpsloftet i pressen. Læs et udpluk af formandens udtalelser her:

Information: "Handicappede vil have stoppet lov om kontanthjælpsloft"

BT: "Handicappede vil have stoppet lov om kontanthjaelpsloft"

DR.dk: "Handicappede kan komme i klemme ved kontantshjaelpsloft"

DR2Morgen (Spol til indslag 52:30)

kkgs@handicap.dk