Du er her:

DH og samarbejdspartnere til rundvisning i Folketinget

23. maj 2016

DH's internationale afdeling og samarbejdspartnere var i fredags på rundvisning på Christiansborg. Her fortalte Rune Lund (Ø) og Sarah Glerup (Ø) om det danske demokrati og viste Folketinget frem til vores internationale kollegaer.

Det var en spændt delegation, der der mødtes i Rigsdagsgården foran Christiansborg. Repræsentanter fra National Union of Women with Disablities of Uganda og Ghana Federation of Disability Organisations skulle sammen med repræsentanter fra DH og SUMH (Sammenslutningen af Unge Med Handicap) ind i Folketinget til rundvisning i de inderste dele af det danske demokrati. 

Inden for murene ventede Rune Lund, folketingsmedlem fra Enhedslisten, og Sarah Glerup, suppleant og handikappolitisk rådgiver fra samme parti, der stod for rundvisningen. Første stop var Landstinget, hvor den afrikanske delegation spurgte interesseret ind til det danske politiske system, partierne og hvordan det kunne være, at det alene er op til statsministeren, hvornår der skal udskrives valg.

Herefter gik turen igennem vandrehallen på Christiansborg, hvor de forskellige udgaver af Grundloven blev beundret og diskuteret, inden rundvisningens sidste stop i selve Folketingssalen. Her overværede gruppen kort en debat mellem statsministeren og partiernes ordførere, hvilket gav indledning til forundring blandt den afrikanske delegation, der ikke kunne forstå, hvor alle de øvrige folketingsmedlemmer var henne.

Rundvisningen sluttede med store smil, kram og fotografering på hovedtrappen på Christiansborg.

jh@handicap.dk

Efter rundvisningen blev der taget fællesbilleder til minde om en interessant dag i det danske Folketing.