Du er her:

DH om S-udspil: Godt med fokus på lighed i sundhedsvæsnet

12. oktober 2018

Socialdemokraterne har præsenteret et sundhedsudspil, der blandt andet har fokus på lighed i sundhedsvæsnet. DH er generelt positiv overfor udspillet, men mangler et fokus på oversete sygdomme hos mennesker med handicap.

Pressemeddelelse fra Danske Handicaporganisationer (DH)

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Ros til Socialdemokratiet for, at vil skabe mere lighed i sundhedsvæsnet og fokusere på høj dødelighed hos mennesker med psykisk sygdom. Flere handicapgrupper dør langt tidligere end resten af befolkningen, fordi sygdomme overses. Det sker, fordi sundhedspersonalet overser sygdomme, fordi flere har svært ved at gå til læge, og fordi medicinen ikke gennemgås og justeres ofte nok. Vi må uligheden til livs.”

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), fortsætter:

”Vi er enige i Socialdemokratiets forslag om forebyggende, målrettede sundhedstjek. Sårbare borgere med kognitive handicap eller psykisk sygdom har stor gavn af sundhedstjek. Sundhedstjek virker, viser erfaringer fra kommuner, hvor man har succes med at nedbringe medicinforbrug, opdage sygdomme og reducere antallet af indlæggelser på psykiatriske afdelinger hos mennesker med handicap.”

Fakta: Ulighed i sundhed

  • Handicapgrupper dør langt tidligere end andre. Fx dør mennesker med større psykiske handicap op mod 20 år tidligere. (Kilde: Statens Institut for Folkesundhed (2014), Merete Nordentoft (KU), m.fl.)