Du er her:

DH: Skuffende aftale om seniorpension

2. maj 2019

Pressemeddelelse fra DH om den nye seniorpension, der desværre ikke vil hjælpe mennesker med handicap i tilstrækkelig grad.

Regeringen, DF og Radikale Venstre har indgået en aftale om seniorpension.

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Aftalen er skuffende. Den er for snæver til, at den for alvor hjælper mennesker med handicap, der i dag mangler en værdig måde at forlade arbejdsmarkedet på. Nu må partierne få styr på førtidspensionsområdet, hvor det er gået for vidt.”

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Der er dog gode takter i aftalen, som man bør se på i forhold til resten af førtidspensionsområdet. Eksempelvis muligheden for pension ved 15 timers arbejdsevne og lettere adgang til fastholdelsesfleksjob”.

I aftalen fremgår det, at man skal analysere, hvem der konkret skal administrere vurdering af arbejdsevne. For eksempel kommuner, Arbejdsmarkedets Erhvervssikring eller lignende.

Handicapformanden forslår, at man lader førtidspensionen indgå i denne analyse, da området længe har været præget af meget store og ofte helt uforklarlige kommunale forskelle:

”Man bør inkludere førtidspensionen i den analyse. Afgørelse om pension skal være uafhængig af kommunale økonomiske hensyn. Det er ikke altid det, vi oplever i dag,” udtaler Thorkild Olesen.