Du er her:

DH støtter gratis psykologhjælp til alle

22. marts 2018

Pressemeddelelse fra Danske Handicaporganisationer (DH)

Danske Regioner foreslår, at der skal være gratis psykologhjælp til alle, og hjælpen skal gives meget tidligere.

Sif Holst, næstformand i Danske Handicaporganisationer (DH), ser meget positive tiltag i forslagene fra Danske Regioner:

”Vi vil ikke have flere medlemmer i handicaporganisationerne. Jeg frygter, at de mange unge med psykiske problemer udvikler permanente handicap. Derfor er det en rigtig god idé at sætte tidligt ind og forebygge. Det er godt for den enkelte og kan betale sig på længere sigt for samfundet”.

Mennesker med handicap er også mere udsatte for at få psykiske problemer på grund af deres handicap. Fx får sclerosepatienter ofte deres diagnose i en ung alder, hvor det kan være svært at tackle. Her vil en tidlig indsats med psykologhjælp kunne forhindre, at man får psykiske problemer på grund af sit handicap.

Sif Holst, næstformand i Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Mennesker med handicap oplever dobbelt så ofte psykiske problemer end andre. Vi har derfor et større behov for psykologisk hjælp. De pårørende til mennesker med handicap er desuden i fare for også at udvikle psykiske lidelser, da de ofte er under et stort pres.”

Sif Holst, næstformand i Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Den meget store ulighed i sundhed kommer vi kun til livs ved at fjerne tilfældige og ulige ordninger i sundhedsvæsnet. Et samlet tilbud med gratis og tidligere psykologhjælp for alle vil betyde, at langt færre udvikler store og tunge psykiske handicaps.