Du er her:

DH til møde med ministre om sundhedsreform

31. januar 2019

Billede af direktør Lars Midtiby, sundhedsminister Ellen Trane Nørby, formand Thorkild Olesen og innovationsminister Sophie Løhde

Brugerinddragelse, lige adgang til sundhed og vigtigheden af specialiserede tilbud. Det var bare nogle af de emner, Danske Handicaporganisationer havde med til interessentmøde i finansministeriet.

Tre ministre plus embedsmænd. Mindre kunne ikke gøre det, da Danske Handicaporganisationer (DH) i denne uge var inviteret til såkaldt interessentmøde i Finansministeriet.

Socialminister Mai Mercado (K), sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) og innovationsminister Sophie Løhde (V) tog imod, da formand Thorkild Olesen flankeret af direktør i DH, Lars Midtiby og chefkonsulent, Torben Kajberg, kom for at diskutere regeringens forslag til en sundhedsreform.

Lige inden mødet havde repræsentanter for medlemsorganisationerne været samlet i Handicaporganisationernes hus i Høje Taastrup til en drøftelse af netop den foreslåede sundhedsreform, så det var med hovedet fyldt af dugfriske inputs, den lille delegation fra DH mødte op i Finansministeriet. 

Og det var en indtil videre positiv formand, der kom ud efter det fem kvarter lange møde.

”Ministrene er oprigtigt interesserede i at finde en løsning. Det synes jeg, jeg fornemmer. Og de er oprigtigt interesserede i, at vi kommer med nogle forslag.”

Fra regeringen har budskabet i flere medier været, at sundhedsreformen stadig er på tegnebrættet, og derfor har de altså inviteret mere end 30 foreninger og organisationer til de såkaldte interessentmøder.

Thorkild Olesen bifalder regeringens lydhørhed, men han understreger også, at arbejdet ikke er slut endnu.

”Det var en lydhør flok ministre, og jeg tror, de har fået noget at tænke over, men det har vi også. Vi skal finde ud af, hvordan vi får solgt vores budskab endnu bedre. Nu må vi gå hjem sammen med medlemsorganisationerne og finde ud af hvad kan vi spille ind med.”

Og de budskaber er i korte træk, at en sundhedsreform skal sikre bedre sundhed for borgere med handikap, at der skal være lettere adgang til hjælpemidler, der skal mere fokus på psykiatrien, der skal være bedre adgang til og højere kvalitet af genoptræning og rehabilitering, der skal være mere – ikke mindre – specialisering, og patienter med handicap skal inddrages mere end i dag.