Du er her:

Diskriminationsforbud blev fejret med diskotøj og ministerdans

31. maj 2018

Folketing vedtog torsdag et historisk forbud mod diskrimination af mennesker med handicap, som handicaporganisationerne i flere år har kæmpet for.

"Skal vi lige tage en dans," lød det fra socialminister Mai Mercado (K), da hun efter vedtagelsen af diskriminationsforbuddet kom glad ud til DH-formand Thorkild Olesen, der stod klar med blomster foran Folketingssalen.

DH har længe kæmpet for at få et forbud mod at diskriminere mennesker med handicap og var derfor mødt op på Christiansborg for at takke alle politikerne for at vedtage det. Til lejligheden havde Thorkild skrevet et takkekort, hvor hans hilsen stod med punktskrift. Vedlagt var et punktskrift-alfabet, som politikerne kunne benytte som hjælpemiddel.

Det var blandt andre Pernille Skipper, Pia Olsen Dyhr, Karina Adsbøl og sundhedsminister Ellen Trane Nørby, som fik et takkekort i hånden.

Du kan se takkekortet her:

For at sætte fokus på dagens store betydning for mennesker med handicap, havde Thorkild et par dage forinden iført sig et 70'er diskosæt. Med Travolta-moves var budskabet her, at det nye diskriminationsforbud for eksempel ville sikre, at mennesker med handicap ikke længere kan afvises på restauranter eller diskoteker. Nu er dansegulvet for alle.

Her er billedet af Thorkild:

I løbet af dagen talte DH-formanden desuden med TV 2's Go' Morgen Danmark, Radioavisen, TV Avisen og DR2 Dagen.

”Det er en historisk og vigtig dag for mennesker med handicap og hele Danmark. Vi vil leve et selvstændigt liv ligesom alle andre. Det er urimeligt, at vi kan afvises på eksempelvis restauranter eller diskoteker på grund af handicap. Det bliver nu endelig forbudt. Jeg håber, at forbuddet vil ændre holdninger og fjerne fordomme om mennesker med handicap,” siger Thorkild Olesen om dagens vedtagelse af diskriminationsforbuddet.

sj@handicap.dk