Du er her:

DR laver ny plan for tilgængelighed

4. maj 2017

DR fortsætter det gode arbejde med tilgængelighed i en ny plan for tilgængelighed. Der er især fokus på også at sikre, at alle også kan få udbytte af DR's tilbud på mobiltelefoner og andre platforme.

DR har længe haft fokus på tilgængelighed ved bl.a. at tilbyde tekstning, tegnsprogstolkning, synstolkning og oplæsning af undertekster. Det er en del af DR's public service-kontrakt, og DH følger arbejdet i DR's brugerråd.

Nu har DR lavet en ny handlingsplan for tilgængelighed, hvor de lægger op til at fortsætte arbejdet. I den nye plan har de bl.a. fokus på også at sikre tilgængeligheden på web og mobiltelefoner. Begge dele er initiativer, der er efterspurgt af mange, og som vi ser frem til at følge.

Derudover vil DR tænke tilgængelighed ind fra start, når der bliver udviklet nye platforme og nye tilbud. F.eks har DR de seneste år haft fokus på taleforståeligheden på TV og forbedring af lyden på mange programmer. Dette bliver nu udvidet til alle DR's platforme som f.eks. radio. Desuden har DR fokus på, at de mobilapplikationer, de udvikler, også skal kunne benyttes af mennesker med handicap.

Læs DR's nyhed om planen for tilgængelighed her