Du er her:

Europas mest tilgængelige by er fundet: Viborg fik særpris

5. december 2017

Den midtjyske by Viborg var nomineret til at vinde prisen Acces City Award 2018, som blev uddelt tirsdag af EU-kommissionen i Bruxelles.

Men Viborg vandt desværre ikke prisen for deres arbejde med at skabe ligeværdig adgang i byens historiske bykerne.

Det blev derimod Lyon, der løb med prisen som årets mest tilgængelige by i Europa. Franskmændene vandt foran byerne Ljubljana, Luxembourg og så Viborg.

Det blev dog til en særlig hæder til Viborg ved prisoverrækkelsen. For byen har nemlig formået at skabe en ligeværdig adgang i en bykerne, der har historiske bygninger, som kan være en stor udfordring. Det blev Viborg derfor lovprist for.

Viborg var i først omgang blev udpeget i et felt af 26 EU-byer, som var blevet indstillet. Og det er noget, som byens viceborgmester Jens Rohde (R) samt EU-parlamentariker er meget stolt af.

”Jeg håber, at det her kan være med til, at det nye byråd vil fortsætte med at styrke det fokus, som alle byer og kommuner bør have, nemlig at styrke tilgængeligheden i hele Danmark. Det er vigtigt for livskvaliteten for alle mennesker, at vi har den højest mulige tilgængelighed for alle,” sagde Jens Rohde umiddelbart efter prisoverrækkelsen til DH’s danske delegation.

Og Viborgs fornemme arbejde har også allerede skabt bevågenhed fra landets andenstørste by. For Aarhus har meldt ud, at de vil gå efter at vinde prisen næste år.

På billedet ses EU-parlamentariker og Viborgs viceborgmester, Jens Rohde (R), DH's formand Thorkild Olesen og planchef i Viborg Kommune Karl Johan Legaard med den fornemme EU-særpris.

 

sj@handicap.dk