Du er her:

Fakta om tal

2. juni 2016

DR’s Detektor-redaktion har kigget nærmere på KL’s tal og når frem til den konklusion, at der ikke er hold i påstanden om at udgifterne til handicappede stiger.

”Jeg håber, at KL vil besinde sig og holde op med at udpege mennesker med handicap som en ”ustyrlig gruppe”. Det er usagligt, når KL argumenterer med tal, som der ikke er hold i”, siger formand for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen.

DR's Detektor har nu kigget nærmere på de tal, som KL anvender som dokumentation for, at udgifterne til mennesker med handicap er ustyrlige i kommunerne. Og Detektor når frem til den konklusion, at påstanden er udokumenteret, men siger også, at der er usikkerhed om både KL’s tal og tal fra Social- og Indenrigsministeriet.

KL har indledt forhandlinger om kommunernes økonomi med udmeldinger om, at udgifterne til handicappede er stigende. Faktisk viser tal fra Social- og Indenrigsministeriet, at udgifterne er gået den modsatte vej, nemlig at udgifterne er faldet. Derfor sendte Thorkild Olesen i sidste uge et åbent brev til social- og indenrigsminister Karen Ellemann og finansminister Claus Hjort Frederiksen, hvor han påpegede at KL’s fremlæggelse af tal og argumenter er både usaglig og krænkende over for mennesker med handicap.

Thorkild Olesen vil derfor opfordre KL og de to ministre til, at der bliver mere fokus på at få tilvejebragt korrekt data.

”Danske Handicaporganisationer vil altid gerne indgå i en dialog med KL om handicapområdet, men det skal foregå på en saglig og ordentlig måde”, siger Thorkild Olesen.

Du kan læse hele Detektors undersøgelse ved at klikke her.

jh@handicap.dk