Du er her:

Farvel til en af bevægelsens store kæmper

23. marts 2018

En af handicapbevægelsens helt store kæmper er gået bort med Ole Lauths død.

I næsten tre årtier har Ole Lauth stået i spidsen for Egmont Højskolen. Skolen gennemgik i den periode en fantastisk rejse, hvor der blev sat nye standarder for rummelighed og inklusion. Mange mennesker med handicap har fået et værdifuldt udbytte af et ophold på højskolen.

Alle, der har været i nærheden af Ole, vil have bemærket et helt særligt og smittende engagement samt hans aldrig svigtende lyst til at tænke ligeværdige løsninger.

Det er langt fra kun den danske handicapbevægelse, der har haft glæde af Oles utrættelige arbejde. På højskolens globallinje har mennesker med handicap fra udviklingslande fået et ophold, der har været katalysator for meget handicappolitisk arbejde i deres respektive lande.

Selvom Ole var seriøs med sit arbejde, mistede han aldrig blikket for de muntre sider ved livet. I festlige lag var Ole altid et ualmindeligt godt selskab med sit lune sind, store viden og mange sjove historier. 

Ole er ikke mere i blandt os, men resultaterne af Oles arbejde står flot tilbage og vil tjene som inspiration for handicapbevægelsen i fremtiden.

Æret være Ole Lauths minde.

Af Thorkild Olesen