Du er her:

Fodbold for udviklingshæmmede hitter i Randers

30. maj 2016

For et år siden startede Vorup FB og Randers Kommune et nyt fodboldprojekt for mennesker med udviklingshandicap. I dag er det blevet en bragende succes.

På en grøn græsbane syd for Randers er træningen i fuld gang for 21 spillere, der alle har et udviklingshandicap. Her bliver der driblet, tacklet og sparket på mål. 

Flere gange om ugen mødes de for at spille fodbold, brænde energi af og være en del af et socialt fællesskab i den danske foreningskultur i fodboldklubben Vorup FB.

Kun et år efter opstarten af holdet for personer med udviklingshandicap har UH-holdet i Vorup FB deltaget i stævner og spillet testkampe. Og fra næste sæson skal holdet endda spille med i den officielle danske fodboldturnering for udviklingshæmmede.

”Jeg er stolt over at Vorup på den måde er blevet fodboldens centrum for udviklingshæmmede. Det har kun kostet et mindre økonomisk tilskud fra kommunen på godt 14.000 kroner og lidt arbejde fra klubbens side. Og jeg vil opfordre til, at mange flere klubber vil gøre det samme, så der bliver flere muligheder for folk med handicap” siger Thomas Raaby Pedersen, der er daglig leder hos Vorup FB.

Landsholdet kommer forbi

I den kommende weekend skal UH-holdet fra Vorup FB så op imod meget kvalificeret modstand. De skal nemlig spille træningskamp mod Special Olympics landsholdet, som holder landsholdssamling på Vorup FB’s baner.

Landstræner Jannie Pedersen er begejstret for det arbejde, der er blevet gjort med at give flere mennesker med handicap muligheden for at spille fodbold.

”Det er helt fantastisk, det Vorup FB har gjort. Der er ikke mange fodboldklubber for udviklingshæmmede, selv om behovet er der. De gode spillere går og gemmer sig, fordi de ikke kan komme til at spille i en klub,” siger landstræner Jannie Pedersen.

jh@handicap.dk