Du er her:

God nyhed for pædagogstuderende med handicap

3. juni 2016

Uddannelsesminister Ulla Tørnæs har besluttet at ændre reglerne, så pædagogstuderende med handicap får mulighed for at være i praktik under uddannelsen i færre timer om ugen.

Det er en rigtig god nyhed for personer med handicap, for siden uddannelsesbekendtgørelsen blev ændret i 2014 har det ikke været muligt at være i praktik på nedsat tid. Det er et stort problem, der har ramt studerende med handicap, eksempelvis gigt eller sklerose, der på grund af handicappet ikke kan holde til at arbejde de 32,5 timer om ugen. Hvis studerende med handicap skal kunne gennemføre en uddannelse ligesom andre studerende, kræver det ofte en større grad af fleksibilitet i uddannelsen, eksempelvis færre ugentlige timer.

DH har sammen med De pædagogstuderendes Landssammenslutning PLS presset på over for ministeren for at få ændret reglerne og DH har senest rejst problematikken på et møde med Ulla Tørnæs i maj.

”Jeg er meget tilfreds med at ministeren har lyttet og nu har ændret reglerne, så unge med handicap får den nødvendige fleksibilitet i praktikforløbet. Det betyder, at de kan gennemføre deres uddannelse på lige fod med studerende uden handicap. Det er det, inklusion handler om”, siger DH’s formand Thorkild Olesen.

De nye regler træder i kraft pr. 1. juli 2016

Læs mere på uddannelsesministeriets hjemmeside