Du er her:

Handicapformand roser aftale om førtidspension og ressourceforløb

7. februar 2018

Pressemeddelelse fra Danske Handicaporganisationer (DH)

V, K, LA, S, SF og R har i dag præsenteret en ny aftale, der skal sikre at mennesker, der har behov for førtidspension, får det. Aftalepartierne vil ændre lovgivningen således, at det bliver lettere for borgere at blive tilkendt førtidspension uden at have været i ressourceforløb, ligesom kommunerne fremadrettet  kun må iværksætte ressourceforløb, hvis de kan påpege indsatser, hvor der er en realistisk forventning om, ar borgeren kan udvikle sin arbejdsevne.

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Partierne skal have ros for at tage et skridt i den rigtige retning. Vi med handicap vil gerne bidrage og arbejde som alle andre. Men dem af os, der ikke kan, skal have en førtidspension. Alt andet er uværdigt.”

Thorkild Olesen fortsætter om ressourceforløb:

”Alt for mange mennesker med handicap er blevet trukket gennem uværdige forløb de seneste år, og de kommunale forskelle på området er enorme. Derfor vil vi følge den konkrete udmøntning af aftalen tæt ude i kommunerne”.

Om Danske Handicaporganisationer (DH):

DH er paraplyorganisation for landets 34 handicaporganisationer, der tilsammen har cirka 330.000 medlemmer. DH repræsenterer alle typer handicap.