Du er her:

Handicapformand: Turisme for alle-strategi vil booste Danmark som ferieland

14. juli 2018

DR fortæller lørdag, at få danske strande er tilgængelige for alle, og at Danmark kan vinde økonomisk ved at gøre flere attraktioner, natur og strande tilgængelige. Der er stor efterspørgsel på tilgængelige feriedestinationer hos danske og udenlandske turister.

Pressemeddelelse fra Danske Handicaporganisationer (DH)

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Mennesker med handicap vil leve et aktivt og selvstændigt liv som fx at tage en tur på stranden. Danmark bør vedtage en turisme for alle-strategi, så vores natur, attraktioner og overnatningsmuligheder bliver mere tilgængelige. Så vil danske feriemål få flere turister fra både ind- og udland.” 

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Det vil have en markedsmæssig gennemslagskraft at brande sig som et tilgængeligt ferieland. Vi kan se, at andre lande allerede arbejder med en turisme for alle-strategi. Fx har Visit England og Visit Scotland arbejdet målrettet med at gøre turisme for alle til en del af deres markedsføring og værdier.”

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), påpeger, at denne gruppe af primært ældre og mennesker med handicap i større udstrækning rejser uden for højsæsonen. 

”Det betyder, at flere turister fra denne målgruppe vil sætte gang i vores turistmål på tidspunkter, hvor der ellers kan være lidt ’dødt’. Og vi må heller ikke glemme, at netop turismen er en af de helt store jobskabere herhjemme.”

 

 

Fakta: Turisme for alle

  • Mennesker med funktionsnedsættelser udgør ca. 8% af alle overnatninger i Danmark: (Kilde: https://bit.ly/2zrxrq5)
  • Begrebet ’turisme for alle’ skal tænkes bredere end turisme for mennesker med handicap. Det er den person i gruppen med særlige behov, der sætter grænserne for, hvad hele gruppen kan foretage sig.