Du er her:

Idrætten ligestiller og inkluderer

27. september 2017

Stor ros til DIF´s beslutning om at overtage ansvaret for parasporten. Det kan give handicapidrætten et boost og betyde et mere inkluderende samfund.

Det er et skridt i den rigtige retning, når Danmarks Idrætsforbund overtager ansvaret for den danske deltagelse i de Para Lympiske Lege (PL). For det sidestiller parasporten med almenidrætten.

Det er et skulderklap til den enkelte atlet

For den enkelte atlet med handicap er det et vigtigt skridt at blive sidestillet med andre idrætsudøvere, siger formand for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen.

"For den enkelte idrætsudøver er det et klap på skulderen og en stor dag, at man bliver sat i samme forening som de andre idrætsudøvere. Jeg synes, det er positivt med den inklusion". 

Fire gange PL medaljevinder, Peter Rosenmeier har også store forventninger til, hvad det kan føre til. 

"Vi er meget glade for sidestillingen af PL med OL i DIF. Det er noget, vi har kæmpet for længe, og vi tager det som en meget positiv anerkendelse og håber samtidig, at det blot er første skridt på vejen mod en bredere integration af parasporten i almenidrætten", udtaler Peter Rosenmeier i pressemeddelelse fra DIF. 

For handicapidrætten kan det betyde et boost

Som en del af DIF vil handicapidrætten få meget mere opmærksomhed og det er slet ikke så dårligt, fortsætter formanden.

"Det kan give handicapidrætten et boost. Der vil være en synlighed, når det bliver en del af Danmarks Idrætsforbunds satsning".

Det smitter at være inkluderende 

"Det kan også give en afsmittende effekt i resten af samfundet, at parasporten og almenidrætten bliver sidestillet. Et af de væsentlige områder i Danmark er sport og fritid. Og det at være en del af sportsverdenen på lige fod med de andre vil også smitte af på resten af samfundet", slutter Thorkild Olesen.

Læs DIF´s pressemeddelelse om sammenlægningen på dif.dk

Læs alle Thorkild Olesens kommentarer til ligestillingen af parasporten og almenidrætten i Berlingske.dk 20.09.17

 

kkgs@handicap.dk

Peter Rosenmeier har deltaget i 4 Para Lympise Lege og vundet fire bordtennismedaljer, heraf to i guld.