Du er her:

Infrastrukturplan går ikke langt nok

13. marts 2019

Regeringen og DF har netop præsenteret en ny aftale om fremtidens infrastruktur. Der er sat for få midler af til at skabe bedre tilgængelighed for mennesker med handicap, lyder det fra Danske Handicaporganisationer.

Pressemeddelelse fra Danske Handicaporganisationer (DH)

1,5 milliard kroner afsættes i den nye aftale til at sikre bedre tilgængelighed, fremkommelighed og trafiksikkerhed. Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Aftalen har fokus på tilgængelighed, men er ikke ambitiøs nok. Midlerne er langt fra nok til at løse problemerne. Mennesker med handicap har i dag svært ved at besøge venner og komme på arbejde, når den offentlige transport er utilgængelig.”

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Jeg kører med tog hver dag og oplever problemer med at stige på toget. De forskellige perronhøjder skaber farlige situationer for mennesker med handicap. Lad os være ambitiøse og give alle nem adgang til den kollektive trafik. Mere tilgængelighed er også godt for ældre med gangbesvær og forældre med barnevogn. ”

 

Fakta: Utilgængelige togstationer

Mange togstationer er utilgængelige. Fx opfylder 54 procent af stationerne ikke standardhøjden på perroner. (Kilde: DH, 2017)