Du er her:

International arkitektkongres i København styrker fokus på universelt design

29. november 2018

Om fem år skal toppen af verdens arkitekturstand drøfte universelt design og verdensmål i København.

Om fem år afholdes verdens største kongres for arkitekter. Kongressen holdes hvert 3. år, og det er første gang, at kongressen kommer til Norden. Kongressen forventes at samle 10-15.000 arkitekter fra hele verden. Temaet for UIA 2023 er FN’s 17 bæredygtighedsmål med det overordnede tema ”Sustainable Futures”.

Bevica Fonden går nu i partnerskab med Arkitektforeningen og træder ind i den nystiftede forening, der skal stå for forberedelserne frem mod den internationale arkitektforening UIA’s verdenskongres, som afholdes i København i 2023.
Samarbejdet med Bevica Fonden skal styrke kongressens fokus på universelt design og dermed bringe verdensmålenes tværgående værdiparameter ”leaving no one behind” i spil.

”Når temaet for verdens største kongres for arkitekter er FN’s verdensmål, er det oplagt at integrere tankesættet om universelt design. Derfor glæder det mig, at Bevica Fonden og Arkitektforeningen har indgået et samarbejde forud for kongressen i 2023, og i DH ser vi frem til at deltage i samarbejdet” udtaler Thorkild Olesen, formand for DH og fortsætter
”FN's Verdensmål er fuld af muligheder for også at tænke i socialt bæredygtig arkitektur. Mål nr. 11 om bæredygtige byer og lokalsamfund rummer delmål om inkluderende byer og byrum for alle, og her danner værdisættet om inkluderende arkitektur og universelt design bagtæppet for målsætningerne”.
Læs mere om kongressens fokus på universelt design her.