Du er her:

Kørestole foran Christiansborg: Genindfør regler om nem adgang til nye huse

17. maj 2018

Folketinget tog onsdag hul på debatten om nem adgang til nye huse, efter SF -beslutningsforslag om at genindføre kravet, som boligministeren fjernede sidste år.

Kl. 9 onsdag morgen blev landets politikere mødt af morgenfriske aktive fra handicaporganisationerne foran hovedtrappen ved Christiansborg.

Anledningen var, at Danske Handicaporganisationer ville have partierne til at støtte et SF-beslutningsforslag om at genindføre kravet om nem adgang til nybyggede huse.

Med DH-næstformand Sif Holst og DHF’s formand, Susanne Olsen, i spidsen fik politikere på trappen et postkort med i hånden med overskriften 'nødvendigt for nogle - godt for alle'.

Blandt andre folketingets formand, Pia Kjærsgaard, og DF-formanden Kristian Thulesen Dahl fik vi givet budskabet til.

Forslag stemt ned
Det hjalp dog ikke på behandlingen af beslutningsforslaget senere på eftermiddagen i folketingssalen, da Dansk Folkeparti fortsat valgte at støtte regeringen og dermed ikke stemme for SF-forslaget.

Den øvrige opposition støttede dog forslaget, der nu går nu videre til behandling i Transport-, Bygnings- og Boligudvalget.

DH følger processen tæt og arbejder for at sikre ligeværdig adgang til nybyggeri, da det både sikrer social bæredygtighed og god samfundsøkonomi.

Her kan du læse DH og Ældre Sagens fælles indlæg om vigtigheden af nem adgang til nye huse: Debat: Fjern dørstopperen for det sociale liv

 

sj@handicap.dk