Du er her:

Kommentar fra DH om regeringens kontanthjælpsinitiativ

27. oktober 2016

Regeringen vil nu genvurdere kontanthjælpsmodtager med over fire år i systemets sager. Det er på tide, mener DH.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) præsenterer nu initiativer for kontanthjælpsmodtagere, der har været på offentlig forsørgelse i over fire år. 
 
Det skal afklares, om de skal på ordninger førtidspension, fleksjob eller ressourceforløb, eller i virksomhedsrettede forløb.
 
Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:
 
"Mange med handicap sidder fast i systemet og bliver presset af regeringens kontanthjælpsloft. Derfor kan det kun gå for langsomt med at få denne slags initiativer igang og hjælpe de her mennesker".
 
Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:
 
"Forhåbentlig kan de virksomhedsrettede forløb hjælpe nogle af svage medborgere i job. Men vores medlemmer med handicap har ofte brug for mere omfattende hjælp og støtte til at arbejde trods handicappet. Vi vil meget gerne bidrage med handicaporganisationernes viden og erfaringer på området i de kommende forhandlinger om satspuljen. Lige nu bliver mange, der slet ikke er jobparate, ramt af kontanthjælpsloftet. De har brug for en langt bedre indsats".

 

Læs hos DR om Lonnie Meisler, der har været 24 år på kontanthjælp og nu rammes af kontanthjælpsloftet: http://www.dr.dk/nyheder/indland/24-aar-paa-kontanthjaelp-lonnie-har-aldrig-haft-et-arbejde