Du er her:

Kontanthjælpsmodtagere med handicap skal have bedre hjælp

9. januar 2018

Pressemeddelelse fra Danske Handicaporganisationer (DH).

Nye foreløbige resultater fra Beskæftigelsesministeriet viser, at cirka hver tredje langtidsledige kontanthjælpsmodtager ikke burde være på kontanthjælp. De skulle i stedet have førtidspension, fleksjob eller ressourceforløb.

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), genkender problemet:

”Vi oplever også, at mennesker med handicap sidder fast i kontanthjælpssystemet. De presses af blandt andet kontanthjælpsloftet uden at få den rigtige hjælp.”

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”I handicaporganisationerne har vi gode erfaringer med at finde job til mennesker med handicap sammen med kommuner og virksomheder. Sammen med jobcentre har vi givet mennesker med handicap redskaber til at begå sig på arbejdsmarkedet gennem særlige forløb. Vi skal udbrede de gode erfaringer til hele beskæftigelsessystemet, hvis vi skal hjælpe mennesker med handicap i job.”

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Nogle kan slet ikke arbejde og skal have førtidspension. Det er blevet for svært i dag. Andre har brug for bedre hjælp og støtte til at komme i arbejde. Regeringen skal have ros for at sætte fokus på problemet for kontanthjælpsmodtagerne, og vi ser frem til beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens (V) kommende udspil om flere med handicap i beskæftigelse.”

Yderligere kommentarer:

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH)

Mere om tallene fra Beskæftigelsesministeriet: https://www.jv.dk/indland/Hver-tredje-langtidsledige-kontanthjaelpsmodtager-skal-ikke-have-kontanthjaelp/artikel/2575366