Du er her:

Masser af inspiration – og jobdating lykkedes

21. maj 2015

Det lykkedes at skabe konkrete match mellem nogle af de fremmødte virksomheder og borgere, da Partnerskab for Job og Vækst den 20. maj holdt stort arrangement med både borgere, virksomheder og frivillige foreninger og organisationer. Arrangementet i Danske Handicaporganisationers hus i Høje-Taastrup havde til formål at sætte fokus på hvordan både borgere, virksomheder, frivillige foreninger og organisationer sammen kan bidrage til at skabe job og vækst.

Der blev på mødet indgået aftale mellem Rema 1000 og en borger om arbejdsprøvning. Desuden har A.L. Totalservice indkaldt til jobsamtale i næste uge. En tredje virksomhed vil efter dialog med interesserede borgere undersøge muligheden for at oprette et nyt job. Flere virksomheder gik herudover hjem med et eller flere cv’er til gennemlæsning, og en række borgere gik hjem med fornyet mod på jobsøgning eller deltagelse i frivilligt arbejde.

Halvvejs mod målet – før tid

Arrangementets konkrete jobresultater kom i kølvandet på den glædelige konstatering ved mødets åbning: At partnerskabet, der blev etableret i august sidste år, allerede er halvvejs mod målet om at etablere 50 job til mennesker med handicap inden for de næste 2 år! Det fortalte Hanne Danielsen, direktør for Grennessminde, en af partnerskabets stiftende virksomheder.: ”Og vi bliver ved, selvom vi når målet før tid!”, lovede Hanne Danielsen.

Inspirations- og idéforum

Arrangementets overordnede formål med at være inspirations- og idéforum lykkedes mindst lige så godt. Direktør for NCC, Peter Topp Engelsted Jonasen, fortalte om samarbejdet med Århus Kommune omkring ”Virksomhedsskolen”, der kombinerer skolegang og byggepladspraktik m.m. for unge.

To lokale virksomhedsledere, Peter Flensted og Ryan Sørensen, fortalte med smittende energi og med udgangspunkt i egne erfaringer, hvordan virksomheder nemmest kommer fra beslutning til handling, når man gerne vil ansætte medarbejdere med handicap.

Et støttende netværk

Direktør og idrætsfysiolog Torben Koue og fysioterapeut Mads Trier–Blom, fra virksomheden Running With No Legs, gav gennem fortælling og små øvelser deltagerne inspiration til, hvordan man som psykisk sårbar kan udvikle sig selv og få et støttende netværk.

I en tredje workshop gav Anette Tengberg, leder af Høje-Taastrup Frivilligcenter, og Maja Roesen, konsulent i Danske Handicaporganisationer, deres bud på, hvordan foreninger og organisationer kan være med til at styrke inklusionen af borgere med handicap på arbejdspladserne. Fx ved at inkludere mennesker i det frivillige arbejde og give dem et netværk, og ved at støtte og rådgive både medarbejderen og virksomheden ved en ansættelse.  

Undervejs deltog interesserede borgere i jobsparring om ansøgning og jobsamtaler, kandidattavlen med cv’er blev studeret, og jobcentrets medarbejdere gav gode råd om praktik, løntilskud, fleksjob m.m. 

Og så blev arrangementet rundet af med en Open Space-runde, hvor deltagerne kunne evaluere på dagens temaer. De mange input blev flittigt noteret og vil indgå i partnerskabets videre drøftelser og initiativer. Og der var enighed om, at konceptet med, at borgere, virksomheder og organisationer møder hinanden, havde været rigtig spændende. 

Partnerskab for Job og Vækst er stiftet af Danske Handicaporganisationer, Grennessminde, Telehandelshuset og Høje-Taastrup Kommune. Omkring 30 virksomheder deltager. Læs mere om Partnerskab for Job og Vækst på htk.dk

mro@handicap.dk