Du er her:

Mennesker med handicap er løsningen

22. juni 2017

Pressemeddelelse fra Danske Handicaporganisationer (DH) om den Socialpolitiske Redegørelse 2017.

I dag er den socialpolitiske redegørelse 2017 kommet.

Redegørelsen viser at der er store forskelle i hvor gode kommunerne er til at få mennesker med handicap i arbejde. Fra bedste med over 35% til værste med under 3%. Det er helt uacceptabelt. Vi har simpelthen brug for at flere lærer af de bedste, udtaler Thorkild Olesen Formand Danske Handicaporganisationer.

Redegørelsen har særligt fokus på ADHD og autisme. Og her er mulighederne særligt store, for at få mange flere i uddannelse og arbejde. Mennesker med handicap er simpelthen løsningen på et presset arbejdsmarked, udtaler Thorkild Olesen.

Og det er løsningen dobbelt, udtaler Thorkild Olesen, fordi der er mange unge med ADHD og autisme. Kommer de i arbejde og uddannelse er det godt for dem og godt for samfundet. Det er hele liv der står og falder med om man i den enkelte kommune evner at få folk i arbejde eller uddannelse, påpeger Thorkild Olesen.

Senest har SFI dokumenteret at effekten af uddannelse og chancerne for at komme i arbejde, er større for mennesker med handicap end for stort set alle andre. Vi har sikker viden om mulighederne og kan se på de bedste hvad der virker. Lad mennesker med handicap være løsningen, vi kan mere end du tror, slutter Thorkild Olesen.


Yderligere information:
Ole Hækkerup, Kommunikationschef, 30736750 

Børne- og Socialministeriets Socialpolitiske Redegørelse 2017 kan hentes her